5 August 2017

Sumber Makanan Tinggi Protein Untuk Anak

Assalamualaikum Alhamdulillah pagi ni Leader Cikgu Lia ada bagitahu yang ramai customer yang datang dari carian google.

So maksudnya unknown prospek yang datang dari blog. Terus la cikgu Lia buka kedai osem suplemen ni update entry.

Sempena contestfaltlayRYG Cikgu Lia dah buat poster. So boleh pakai untuk update blog. 😉

Jom kita tengok makanan yang tinggi Kalsium dan banyak khasiatnya untuk anak anak.

Kekacang terkenal sebagai sumber kalsium yang cukup tinggi seperti kacang soya, badam, kacang pistachio. Bahkan makanan yang dihasilan daripada kekacang ini juga mengandungi kalsium seperti tempe dan tauhu. Bagaimanapun jangan beri anak berusia lima tahun ke bawah makan kacang sendirian.

Makanan ini adalah makanan super yang juga kaya protein, serta memiliki kandungan lemak yang rendah. Bijirin adalah salah satu makanan sehat bagi siapa pun, sehingga pastikan anak-anak Anda untuk memakannya secara teratur agar cepat tumbuh lebih tinggi.

Yogurt merupakan sumber Vitamin D dan kalsium yang baik, dan keduanya sangat penting bagi pertumbuhan anak dalam hal tinggi badan. Jika anak-anak Anda tidak menggemari yogurt, keju bisa menggantikannya karena makanan ini juga kaya akan protein, kalsium dan vitamin D.


Sayiran Hijau adalah sayuran super yang tidak hanya akan memberikan anak-anak energi, juga menyediakan zat besi dan kalsium. Kedua nutrisi ini juga sangat penting untuk memastikan anak-anak dapat tumbuh tinggi!

Nak lebih ringkas dan mudah untuk melengkapkan nutrisi anak2. Shaklee dapat membantu. So tak payh nak cadi ke empat2 bahan tadi. Anak2 pun bukan makan pun kannnn??hehehe

Mudah je. Hanya perlukan set vitamin ni umtuk anak2. Haa jangan tak tahu Cikgu Lia pun dah bagi untuk anak2 Fatimah, Aisyah dna Kauthar.

Cukup nutrisi diorang. Jarang demam, batuk atau selsema. Ada pun sikitt je la, tak malarat sampai kena jumpe doktor. Alhamdulillah. Kita usaha untuk kesihatan anak anak. 


1) Omega guard

  • Suplemen minyak ikan terbaik di duniaKaya dengan EPA dan DHA yang bagus untuk fungsi otak.
  • Membantu meningkatkan daya fokus semasa pembelajaran
  • Meningkatkan sistem pertahanan badan kanak2
  • Mengurangkan serangan asma pada kanak-kanak dengan mengurangkan penggunaan inhaler kerana omega 3 bersifat anti radang
  • Merawat dan memperbaiki penyakit eczema
  • Kesihatan kardiovaskular

2) Meal shakes

  • Minuman yang sedap, berkhasiat dan mudah disediakan yang pasti menjadi kegemaran kanak-kanak dan seisi keluarga
  • Mengandungi 19 jenis vitamin & mineral penting
  • Tinggi dengan serat – mengatasi masalah sembelit
  • Indeks glisemik rendah jadi kanak2 tidak akan jadi obesiti
  • Makanan untuk otak yang bijak kerana ia mengandungi kolina, kalsium dan protien
  • Minuman yang sihat untuk menambah selera makan dan berat badan kanak2

3) Vitalea For Kids 


  • Multivitamin dalam bentuk tablet yang pasti menjadi kegemaran kanak2
  • Mengandungi 18 multivitamin & multimineral termasuk 100% Vitamin C, D, E dan 8 jenis vitamin B yang akan membantu melengkapkan nutrisi harian kanak-kanak. 
  • 200mg kalsium, magnesium, zinc, cooper membantu proses tumbesaran dan pertumbuhan tulang kanak-kanak
  • Membantu menguatkan kecerdasan minda
  • Meningkatkan sistem imunisasi tubuh
  • Membantu meningkatkan selera makan
  • Melancarkan proses pencernaan, mengelak sembelit
  • Membantu dalam penyerapan zat dari makanan harian
  • Boleh dikunyah atau dikemam begitu saja dengan rasa anggur 


KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

✔Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
✔Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
✔Semulajadi
✔Berkesan
✔Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
✔Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

✔Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
✔Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

✔Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
✔Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
✔Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
✔Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

✔Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
✔Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

No comments:

Post a Comment

Aura Serikan Diri Anda

Osemsuplemen © . Template by MaisarahSidi.com