31 August 2017

Set Untuk Lelaki : Amazing Golden Set For Him

Assalamualaikum . hai gais!! Harap semua sihat. Cikgu Lia sihat ajer cuma selsema sikit penangan makan sambal belacan. Makan sedap jer sekali kena dengan gatalnya dengan air hidung keluarnya lagi.


Apa lagi? Malam sebelum tidur telan vivix, resdung lariiiiii jejauh. Sarapan tadi pun telan VitaminC Sustained Release. alhamdulillah berkesan dengan vitamin best ni. memang selamat, berkesan dan semulajadi.



Ok entry kali ni Cikgu Lia nak bercerita tentang Golden Set Untuk Lelaki di setiap peringkat umur.
Untuk memenuhi keperluan nutrisi kaum lelaki dan menjadikan badan setiap mereka kekal sihat dan aktif walaupun di usia emas. Dengan vitamin ni atau set Amazing ni dapat menyediakan tenaga yang berterusan, menyokong kesihatan yang baik, menyokong tulang yang sihat dan mengekalkan kecergasan.

  • Sustained Release Vita-C Plus : Vitamin C semula jadi untuk kesihatan gigi, gusi, tulang, kolagen dan hampir kesemua elemen yang membentuk tubuh badan kita.
  • OmegaGuard : Membekalkan spektrum luas tujuh asid lemak penting omega-3 bergred farmaseutikal dan dilengkapi dengan proses penyulingan proprietari molekul tiga peringkat.
  • Vita-Lea Iron Formula : Memberikan 28 vitamin penting dan mineral utama untuk menyokong kesihatan dan kesejahteraan optimum.
  • B-Complex : Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.
  • Vita-E Complex : Sokongan antioksidan untuk mengekalkan kesihatan dan kecergasan yang baik.
  • OsteMatrix : Diformulasi dengan kalsium, vitamin D, magnesium dan empat nutrien pembina-tulang untuk membantu menjaga tulang dan gigi yang kuat dan sihat.
  • ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder : Makanan lazat yang kaya dengan kalsium and protein. Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
    Nota: Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan  kesan  penurunan  terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.
  • Vivix : Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.


*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk suplemen.


MENGAPA PERLU BELI DARI SAYA?

  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.
NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Sekiranya anda berhampiran bandar Kluang, Batu Pahat atau Mersing boleh COD sekiranya perlu.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?
  • Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

30 August 2017

Set Detox : 5 Vitamin Set Premium

Assalamualaikum. Alhamdulillah hari ni Cikgu Lia ingin berkongsi dengan sahabat semua berkenaan dengan Set Detox

Untuk permulaan baharu yang sihat badan kita terlebih dahulu kena detox supaya nutririen ataupun nutrisi vitamin dapat diserap dengan kadar yang baik dalam badan. 


Bila semua oksin dalam usus, hati, aingin dalam badan taupun toksin dari dalam darah keluar, barulah kesan vitamin yang kita ambil akan lebih cepat terlihat kesan nya. Contohnya nak kurus, nak cantik tau nak licinkan kulit.

Marilah kita mulakan langkah baharu dan dapatkan kelebihan detoksifikasi daripada sistem penghadaman yang sihat, tampilkan kulit yang sihat berseri, tubuh yang mantap dan cantik. Diperbuat daripada adunan sinergi herba lembut dan nutrien lain, set ini membantu untuk menyokong proses detoksifikasi harian anda secara semula jadi harian. kita lihat dulu Kenapa pentingnya detox ni?



Mengapa Perlu Detox?

Setiap hari, badan kita terdedah kepada toksin dari persekitaran, pemakanan yang tidak sihat, dan tekanan hidup. Pendedahan yang kerap dan berterusan melemahkan keupayaan semulajadi badan untuk menyingkirkan toksin. Ia menyebabkan berlakunya pengumpulan toksin yang boleh membawa kepada pelbagai penyakit. Oleh itu, amalan detox secara berkala adalah penting untuk kesihatan.

7 Manfaat Detox:
  • Menurunkan Berat Badan
  • Kolon Lebih Sihat
  • Meningkatkan Tenaga
  • Mengawal Nafsu Makan
  • Kulit Lebih Cantik
  • Menguatkan Sistem Imun
  • Tidur Lebih Lena
Kita lihat pula fungsi bagi setiap produk

  • DTX Complex : Dicipta untuk membekalkan nutrisi yang menyokong dan merangsang fungsi hati yang sihat. 
  • Herb-Lax : Digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit ringan dan untuk menyokong pergerakan usus 
  • Alfalfa Complex : Dikenali sebagai gudang nutrien. Akar tunjangnya mencecah sedalam 6 meter, membekalkan pelbagai nutrien dan mineral.
  • Peppermint-Ginger Plus : Membekalkan herba semula jadi untuk memberi kelegaan kepada sistem penghadaman anda.
  • Vivix : Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.


* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk ubat.
MENGAPA PERLU BELI DARI SAYA?
  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.
NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Sekiranya anda berhampiran bandar Kluang, Batu Pahat atau Mersing boleh COD sekiranya perlu.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?
  • Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

29 August 2017

Sukar Tidur? Ostematrix dan B complex Bagus

Assalamualaikum everyone!
Mood cuti sekolah ni asyik nak ber blog aje. Mudah. Hanya di hp saja. Tapi gambar semua kena sedia la siap2.

Ok kali ni cikgu Lia nak tanya pernah atau kerap mengalami situasi susah nak tidur atau kalau tidur pun tak nyenyak? Memang ada hari, susah benar nak tidur. Dah cuba tutup mata, tutup mata tapi masih nak terkebil-kebil.

Apa itu insomnia? Insomnia ni adalah apabila seseorang itu susah tidur atau tak dapat tidur yang berkualiti pada waktu malam.

Berikut adalah ciri-ciri insomnia:

Sukar untuk mula tidur (permulaan insomnia)Mudah tidur, kemudian terjaga dan tidak boleh tidur semula (kronik insomnia)Mudah tidur, tapi terjaga setiap satu jam dan tak boleh tidur (fragmented sleep)

Banyak kajian menunjukkan insomnia ni dikaitkan dengan kekurangan MAGNESIUM. Apa fungsi magnesium? Magnesium ni membantu otot dan saraf kita jadi lebih relaks yang turut membantu kita untuk tidur lena.

Kajian pada orang yang berumur, penambahan supplemen MAGNESIUM telah menunjukkan perubahan pada kualiti tidur dengan mengurangkan hormon kortisol yang mengganggu tidur malam dengan lena.


Otot dalam badan akan bergerak dan meregang untuk persediaan pada esok hari semasa kita tidur. Gabungan magnesium dan kalsium membantu otot kita mengecut dan berehat. Kalsium dalam badan membantu untuk otot mengecut dan magnesium pula membantu untuk otot relaks. Bermakna, otot tidak boleh berehat selepas mengecut tanpa magnesium yang mengakibatkan tidur yang tidak lena dan kekejangan otot juga boleh berlaku.


Apa kata anda cuba Ostematrix 😀
Ostematrix tu apa?

Ostematrix ni tablet kalsium dan magnesium. Kita susah sangat nak tidur sebab tak cukup magnesium untuk activate hormon tidur kita. Dengan adanya Vitamin D, kalsium lagi cepat diserap ke dalam tulang dan lagi cepat kita rasa.

Bukan setakat bantu kita tidur je tau. Ostematrix juga membantu kita dapatkan tidur yang berkualiti.

Macam mana nak tahu tidur tu berkualiti ke tidak?

Kalau esok paginya bangun lenguh-lenguh badan, rasa moody tak tentu hala, itu tanda tidur tak berkualiti lah tu.

Biasanya kalau saya ambil Ostematrix sebelum tidur, alhamdulillah esok pagi rasa segar je. Rasa lagi senang nak bangun pagi sebab dapat tidur yang berkualiti 😀


Good news lagi bagi sesiapa yang sakit pinggang, lenguh badan, cramp sane sini, haa baguslah ambil Ostematrix ni.

Ok ok, kalau anda rasa susah nak tidur malam, anda boleh cuba Ostematrix

Selain tidur lena, anda juga boleh bangun pagi dengan keadaan yang lebih bertenaga & segar.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

  • Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

28 August 2017

Apakah Lecithin ?

APAKAH LECITHIN?

LECITHIN di hasilkan daripada kacang soya.

Bertindak Sebagai pengurai lemak utk menjadikan lemak kepada molekul2 kecil untuk proses penghadaman.


Lecithin merupakan bahan lemak larut yang di panggil fosfolipid yg terdiri darioada KOLINA & INOSITOL.

Kolina & inositol boleh di dapati dlm semua sel hidup.

Kedua2nya adalah kompenan utama sel membran utk mengawal aliran nutrien ke dlm dan ke luar sel.

Inositol penting untuk pertumbuhan sel dan perkembangan sel.

Inositol juga boleh mengawal pelepasan kalsium dan tindakan insulin dalam sel, meningkatkan sensitiviti insulin dan penggunaan glukosa.


KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

  • Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

27 August 2017

Tips Kurus Dengan Cepat : Cinch Shake Mix

Cinch Shake Mix: Kurus Tanpa Kulit Menggelebeh

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Antara vitamin kegemaran bagi mereka yang dalam proses menurunkan berat badan ialah Cinch Shake Mix.


Mengurangkan berat badan menjadi semakin sukar walaupun ia nampak mudah. Dan sebab itulah, Shaklee yang telah berpengalaman selama lebih 50 tahun dalam bidang nutrisi menjadikannya suatu yang lebih MUDAH & SELAMAT dengan Cinch Shake Mix.


Apa manfaat Cinch Shake Mix?

  • Memberikan rasa kenyang berjam-jam lamanya
  • Mengurangkan selera makan bagi anda yang tidak boleh mengawal nafsu makan
  • Memberi tenaga berpanjangan jadi anda tak cepat penat walaupun melakukan pelbagai aktiviti harian
  • Meningkatan metabolisme badan.
  • Memelihara otot bagi mengelakkan anda gemuk semula dengan cepat bila dah kurus
  • Anda boleh mengambil carbo seperti nasi dan sebagainya tetapi dengan kadar yang sedikit
  • Menghilangkan lemak yang berlebihan dan mengurangkan inci pada badan.


Kelebihan Cinch Shake Mix berbanding minuman diet yang lain.
  • Cinch Shake Mix mengandungi leucine yang merupakan otot yang membina asid amino yang terdapat dalam protein tertentu. 
  • Ujian klinikal yang telah dibuat ke atas formula leucine telah menunjukkan dapat mengekalkan 100% jisim otot tanpa lemak (lean muscle mass).


Mereka yang telah menjalani program ini telahkehilangan  lemak, berat, inci dan pada masa yang sama mengekalkan otot mereka.  Ini bermakna, walaupun anda sudah mendapat berat yang ideal, KULIT DAN OTOT ANDA TIDAK AKAN MENGGELEBER


  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  • Mengandungi Cinch Pro iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO

Apa maksud Leucine?

Leucine adalah salah satu sumber protein, yang bagus untuk memelihara otot. Cara bekerja leucine ini ialah, ia akan mengekalkan kekuatan otot kita, selepas kita berlapar, diet, ataupun lepas kita bersenam dan buat kerja berat.

Mengikut kajian yang dibuat, para atlet biasanya akan mengalami lemah otot dan ini menyebabkan jisim otot berkurang.

Dengan adanya leucine ini, jisim otot cuba dikekalkan dan ini membantu otot meningkatkan metabolisme, dan seterusnya membakar lemak yang ada.

Jadi, pentingnya Cinch Shake ini ialah kandungan leucine protein yang bagus untuk orang yang berdiet.


Untuk Setiap Hidangan Shaklee Cinch, Anda Akan Mendapat:

24 gram protein.24 jenis vitamin dan mineral penting.6 gram serat larut.

Protein adalah amat diperlukan bagi pembinaan otot. Dengan otot yang sihat mampu menaikkan kadar metabolisma dan juga membakar kalori dengan baik.

Kelebihan protein juga membantu anda merasa kenyang dan secara langsung membantu anda mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan.


Cara pengambilan Cinch Shake Mix Shaklee

Bagi anda yang ingin mendapatkan berat badan yang ideal, bancuh 1 sudu dengan segelas air suam. Boleh juga dibancuh dengan fresh milk atau soya ESP.

Di ambil untuk menggantikan makanan sama ada pagi, tengahari, ataupun malam.

Pastikan anda minum Cinch Shake Mix ini sebelum mengambil makanan berat kerana apabila perut kenyang dengan Cinch Shake Mix secara automatik anda akan mengurangkan makanan berat. Sekaligus membantu dalam proses penurunan berat badan.


Untuk mendapatkan hasil yang memuaskan, amalkan Lecithin setiap hari yang membantu mencairkan lemak dalam badan. Juga boleh amalkan Herb-Lax untuk menyingkirkan toksin dan bahan buangan dengan berkesan.


Cinch Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan.

Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.

SET CADANGAN UNTUK KURUS TANPA PERUT MENGGELEBEH




KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

  • Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

26 August 2017

5 Sebab Perlu Amalkan Suplemen Di Usia Muda

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Hari ni Cikgu Lia nak cerita tentang lambakan supplement yang dijual di pasaran online menjadikan semakin ramai prihatin untuk menjaga kesihatan diri.

Namun, lebih utama ialah pastikan supplement yang diamalkan itu mematuhi beberapa syarat asas:

  • mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)disahkan HALAL oleh Jakim
  • sumber asal supplement tersebut
  • kajian klinikal yang menjadi bukti kukuh keberkesanan supplement
  • kebersihan dan keselamatan supplement daripada proses pembuatan, pembungkusan dan pengedara kepada pengguna.


Ada yang bertanyakan saya perlu ke ambil supplement di usia muda? Jawapannya sudah pasti PERLU.

Kepentingan pengambilan supplement di usia muda


1. Makanan tambahan atau supplement mencukupkan dos nutrien dan vitamin yang diperlukan oleh tubuh yang tak dapat dibekalkan oleh makanan seharian.


2. Pernah tengok piramid makanan? Akui tak yang kita tak pernah makan mengikut kaedah itu? Maka zat yang diperlukan oleh tubuh sentiasa tidak mencukupi.


3. Kebanyakan buah dan sayur dihasilkanbukan menggunakan  teknik organik/semulajadi. Hampir semua buah dan sayur diletakkan racun yang berbahaya pada tubuh manusia. Proses clean and flush diperlukan!


4. Gaya hidup moden. Sukakan makanan segera dan bukan makanan dari dapur rumah sendiri. Hingga ramai yang tidak tahu sama ada makanan tersebut berkhasiat atau tidak.


5. Amalan merokok, kurang bersenam, makan minum yang pelbagai dan pengambilan ubat menyebabkan tubuh tidak dapat berfungsi dengan baik


Sebab itulah penyakit sekarang tidak kira usia dan penyakit pelik-pelik mula kita dengari.


Ada kanak-kanak umur 5 tahun dah ada diabetes dan penyakit kronik lain, yang biasanya 10 tahun dulu, kita dengar hanya orang berumur 60-an ke atas saja yang mengalaminya.


Ada pakar jantung tapi akhirnya dia juga sakit jantung, itupun bukan perkara luar biasa sekarang.


Sedar awal sebelum terlambat! Mencegah lebih baik dari mengubati! Alhamdulillah setiap hari pasti ada yang mencari supplement untuk pelbagai masalah kesihatan. Tidak kurang juga mereka yang mencari Shaklee untuk mengekalkan kesihatan yang baik sepanjang masa.

Berminat nak beli vitamin hebat lajuu cepat roger Cikgu Lia okehh.. the best konsultasi saya akan bagi pada customer saya.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

  • Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

25 August 2017

5 Cara Hilangkan Sakit Kepala Dan Migrain

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Selalu pening kepala hingga kerap MC? Sakit sampai tak boleh nak bangun?Buntu mencari penyelesaian migrain yang sudah bertahun?Tak boleh buat kerja bila sakit kepala menyerang?



Apa itu migrain?

Migrain ialah sejenis penyakit kepala yang kronik. Mangsa migrain selalunya tidak mampu menjalankan tugas seharian, malah ada yang tidak boleh makan, minum dan hanya menghabiskan masa di bilik tidur. Selalu tak kena seperti ini? Tiba-tiba berat kepala, nak bangun tak boleh, pusing-pusing teramat tak boleh tahan?

Apa punca migrain?

Pakar kesihatan berpendapat, sakit kepala atau migrain berpunca dari makanan yang tidak sihat, tidak segar dan bertoksik, tekanan atau stress, dan ketidakseimbangan hormon.

Kebiasaannya pesakit migrain akan diberi dos ubat (dadah) yang tinggi untuk membantu pesakit menahan kesakitan. Hanya ubat tahan sakit sahajalah yang diberikan, lebih teruk lagi pengguna ubat tahan sakit terdedah kepada risiko untuk jangka masa panjang.

Bagaimanakah cara mudah hilangkan sakit migrain ni? 

Berikut ada 5 petua kurangkan sakit kepala mudah yang kita boleh cuba dan amalkan.

Cara Mudah Legakan Migrain/ Sakit Kepala

1. Merendam Tangan dalam Air Dingin

Merendam kedua-dua tangan anda di dalam air sejuk selagi anda boleh. Ini mungkin membantu melegakan kesakitan akibat migrain dengan cepat. Anda juga digalakkan untuk membuka dan menutup tangan anda semasa direndam di dalam air. Tangan dah sejuk, so rasa kepala dah lupa :)

2. Berada Di Dalam Bilik gelap

Cuba untuk sentiasa bergelap di dalam bilik semasa serangan migrain. Cahaya tambahan dan berlebihan boleh mendatangkan sakit kepala. Baring, tutup mata, tutup lampu, tingkap tirai semua. Biar bergelap untuk dapat ketenangan dan mudah tidur.

3. Mengambil Sedikit Kafein
Satu jumlah kafein yang besar boleh menjadi tidak sihat tetapi jumlah yang kurang sebenarnya boleh bertindak sebagai ubat penahan sakit. Bau kopi mampu menenangkan minda dan anti stress. Ambillah sedikit kafein semasa serangan migrain dan rasakan perbezaannya.

4. Gunakan Rempah.

Carikan bahan-bahan berikut:

     ~ kacang hijau
     ~ lada hitam
     ~ garam kasar

Ketiga-tiga bahan tersebut diisi atas kertas surat khabar, kemudian pijak dengan kaki sambil berselawat, Insya Allah, migraine tersebut akan beransur hilang dan pulih seperti sediakala. Bayangkan cas-cas negatif sakit kepala tu mengalir masuk tertarik ke garam, lada dan kacang hijau tu. Ia boleh juga jadi cam terapi kat kaki tu.

5. Baring Kepala dibawah kaki diatas

Ketika baring atas katil, turunkan kepala anda sehingga mencecah lantai. Biarkan kaki di atas katil. Secara rasionalnya, ia menurunkan perjalanan darah ke arah kepala. Kan salah satu punca migrain ialah kurangnya pengaliran oksigen dan darah ke bahagian kepala?

Oleh itu, cuba buat,  biar kepala ke bawah mencecah lantai sementara kaki masih di atas katil. selama beberapa minit je, jangan lama sangat. Buat secara berperingkat. Jangan lama sangat buat. Cuakup sampai melegakan je. Dah sudah tu, mandi amik wudhuk dan solat :)

Hilangkan Migrain Dengan Vitamin Semulajadi

Jika anda menghadapi masalah sering sakit kepala atau migrain, kami membantu memahami masalah anda dan cara mengatasinya dengan vitamin semulajadi. Tanpa kesan sampingan dan bebas dari migrain buat selamanya. Ia juga mudah, telan aje vitamin tu, yang penting is semulajadi, bukan sintetik, selamat badan anda.

Mereka yang menggunakan Set Migrain Shaklee terbukti mengalami perubahan berkurangnya kekerapan sakit kepala dan dalam jangka masa yang tertentu telah berjaya meredakan masalah sakit kepala mereka. Kita share ye apa ada dalam set migrain Shaklee ni


1. OsteMatrix

Pakar kesihatan percaya migrain berpunca dari salur darah didalam kepala yang mengembang kemudian mengucup secara mengejut. OsteMatrix mengandungi magnesium yang mustahak membantu mengelak pembuluh darah dikepala menjadi kejang.


Baca link tadi untuk tahu kepentingan magnesium untuk migrain. Kajian juga membuktikan magnesium mengurangkn sakit kepala atau migrain, dan mengurangkan kekerapan ia berlaku. Ostematrix juga membantu tidur dengan lena dan tenang.


2. B-Complex

Punca migrain termasuklah stress dan hormon tidak seimbang. Vitamin B-Complex berfungsi menstabilkan hormon dalam badan. Ia juga merangsakng mood gembira dan baik.

Oleh itu hormon akan stabil dan stress dapat dielakkan, maka migrain turut sama berkurangan. Vitamin B2 dan B6 terbukti mampu mengurangkan masalah sakit kepala, mengelak daripada berulang terlalu kerap.

Selain itu, buat orang Islam, kita bolehlah mengamalkan ayat-ayat al-Quran yang kita tahu banyak khasiatnya. Ia boleh menjadi ubat kepada banyak penyakit. Apa kata kalau membaca ayat Qursi apabila diserang migrain? Insya Allah sakit migrain kita akan hilang. Yang penting, kita percaya kepada kelebihan yang ada padanya. Mudah-mudahan hilang sakit migrain kita.

Telah ramai pesakit berjaya pulih daripada migraine dengan mencuba kaedah ini dan juga mengamalkan supplemen. Amalkan yang terbaik dan bebaskan diri daripada bahaya drugs/ubat-ubatan hosptital dalam jangka masa panjang. Insya-Allah, kita hanya berusaha dan bertawakkal kepadaNya. Selamat Mencuba.


Masih boleh menanggung beban migrain? Tak apa. Jika buntu mencari penawar migrain dan ingin bebas tanpa sakit kepala melampau, boleh hubungi saya. I'm more than willing to help. Hehe.

Apa kata pengguna? Kita tengok testimoni ye..

Testimoni 1

Testimoni 2

KENAPA MESTI PILIH SHAKLEE?

✔Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
✔Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
✔Semulajadi
✔Berkesan
✔Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
✔Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

KENAPA MESTI BELI DARI SAYA?

✔Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
✔Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

✔Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
✔Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
✔Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
✔Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai. Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Rakan Shaklee Anda
Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

24 August 2017

Petua Wajah Awet Muda


WAJAH TAK SEIRING USIA DAN AWET MUDA

Agak agak korang la kalau Cikgu Lia bagi tahu umur dia korang mesti terkejut 😱. huhu.


Ha Lureshu wanita cantik ni berasal dari taiwan yang berusia 43 tahun ? OMG 😱😱

I can't accept ... mudaaaaa sangat nampak. nak tahu tak apa rahsia dia. tungguuu

Semua perempuan ada keinginan cantik serta badan ramping termasuk lah Cikgu Lia sendiri. 😝

Senang je nak badan ramping ni, perlu amalkan cara pemakanan yang sihat,contohnya banyakkan makan sayur sayuran,buah buahan dan minum air putih secukupnya.


Tubuh badan kita amat memerlukan makanan tambahan seperti supplement untuk membantu dan menyokong proses dlm tubuh badan bagi menghasilkan sel..

Tubuh kita memerlukan protein dan vitamin2 yang tidak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh.

Kadang kadang kita tak dapat mengambil kuantiti yang secukupnya.
Jadi makanan tambahan membantu mendapatkan keperluan yg diperlukan dalam tubuh badan kita.

So nak badan kekal cantik ,kita kena mula mengamalkan supplement dari seawal usia muda.




KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

  • Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

23 August 2017

Obesiti Dan Pemakanan Kita


OBESITI MEMBUNUH


Alhamdulillah dan assalamualaikum. kali ni kita cerita pula tentang obesiti di kalangna rakyat Malaysia. Perasan tak iklan McD sekarang ni merata2 ada.Terliur pulak tengok iklan MCD kat tepi2 jalan dan signbord2 besar.



Rasa lapar pun mula menyerang. Dasyatnya iklan diorg ni. Belum tengok lagi iklan kat tv. Nak2 iklan ayam goreng Mcd.😣 waduhh terliiurrr weh tekak Cikgu Lia ni.

Yer la baru tengok iklan sedar2 jangan pula ter order delivery. Ataupun terorder dah drive thru. hehe.

Kadang2 gaya hidup kita mempengaruhi cara pemakanan  kita. Sebab tu Kadar obesiti di malaysia semakin meningkat. Bahaya tau sebab obesiti ni berisiko mendapat sakit jantung.

Kalau kita perasan makanan kita makan selama ni macam majerin, planta, burger, sosej semua ni adalah high kolestrol. Minyak masak kita guna hari2 tu pon menyumbang pada high kolestrol.

Kita tak sedarkan. Jadi kita amalkan diet yang bagus supaya kita sihat.


 Tapi korang tahu tak yang OMEGAGUARD boleh menurunkan kolestrol? Fungsi omegagurd membantu menurunkan kolestrol yang tak baik iaitu LDL dan menaikkan kolestrol baik iaitu HDL.

Pembelian Omegaguard ada PROMOSI MERDEKA sekarang. Rugi tak dapatkan sekarang.

TESTIMONI SET KURUS AWESOME


KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

  • Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

22 August 2017

7 Manfaat OmegaGuard Yang Dikongsi Oeh Pakar


7 Manfaat OmegaGuard Yang Dikongsi Oleh Pakar Nutrisi Shaklee


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni Cikgu Lia nak kongsi info tentang minyak ikan Shaklee. Pada 7 Ogos 2017, group Shaklee Cikgu Ije telah menjemput pakar nutrisi Shaklee iaitu Puan Sarah untuk berkongsi info tentang minyak ikan Shaklee; OmegaGuard.


PUAN SARAH (PAKAR NUTRISI SHAKLEE)

Sempena bulan Ogos ni, Shaklee ada buat promosi best. Beli 5 OmegaGuard dapat e-baucer RM20 sebanyak 3 keping. Untuk tahu lanjut tentang promosi ni, klik Promosi OmegaGuard Ogos 2017.

Jom kita ketahui apa info best tentang OmegaGuard yang Cikgu Lia dapat daripada kelas online di group Telegram yang telah disertai oleh lebih daripada 2500 orang. Ramaiiii dapat ilmu best ni. Alhamdulillah.


KELAS ONLINE

Apa itu asid lemak omega-3?


Asid lemak omega-3 adalah sejenis lemak. Badan kita memerlukan lemak yang sihat. Ada banyak asid lemak yang diperlukan oleh badan. Oleh itu, adalah penting untuk kita memilih asid lemak yang betul. Omega-3 merupakan polyunsaturated fat yang mempunyai banyak manfaat untuk kesihatan.


Ada banyak pilihan makanan yang mengandungi lemak. Namun makanan dengan trans fats adalah bahaya untuk kesihatan dan menyebabkan triglyceride yang tinggi dan menjadi punca penyakit.


Tidak kepada asid lemak omega 3, ia adalah antara lemak yang paling sihat. Ia membantu dalam penghasilan membran sel. Badan kita terdiri daripada sel-sel yang bergabung. Jadi, omega-3 menyokong penghasilan membran sel. Apabila sel membran lengkap dan sihat,ia membantu penyerapan nutrient masuk dan keluar.

 



Selain daripada itu, asid lemak omega-3 tidak boleh dihasilkan oleh badan kita. Ia merupakan essential fatty asid. Jadi kita hanya boleh dapat omega-3 melalui makanan. Badan tidak dapat hasilkan omega-3 secara semulajadi.


Jadi pentingnya, mendapat makanan yang ada omega-3 atau amalkan supplement untuk mendapat kebaikan omega-3 kepada badan kita.




Selain itu, asid lemak omega-3 juga kaya dengan DHA dan EPA yang memberi fungsi tubuh optimum dengan banyak manfaat kesihatan.





Apa nama panjang EPA dan DHA ni? Meh Cikgu Lia google-kan untuk korang.

eicosapentaenoic acid (EPA)
docosahexaenoic acid (DHA)


Ramai yang mengambil asid lemak omega-3 kerana mahukan manfaat EPA dan DHA yang ada di dalamnya. Jom kita ketahui kenapa kita perlu ambil asid lemak omega-3?


Kebaikan asid lemak omega-3 yang wajib kita tahu




OMEGA-3 UNTUK JANTUNG


Untuk kesihatan jantung yang sihat


DHA dan EPA adalah nutrient bagus sebagai anti keradangan. Badan yang ada keradangan pada salur darah, boleh mnegakibatkan kerosakan salur darah. Jadi, amat penting untuk menjaga kesihatan salur darah dengan mengurangkan keradangan melalui amalan pengambilan makanan kaya dengan omega-3


Bila salur darah sihat, darah mengalir lancar dan jantung menjadi sihat dan mudah untuk mengepam jantung


Ada kajian menunjukkan omega-3 dapat menurunkan tahap trigliserida. Jika ia banyak, ia meningkatkan risiko sakit jantung dan stroke.



OMEGA-3 UNTUK MINDA

  • Ia bantu mengelakkan penyakit berkait minda seperti alzhemier.
  • Ia bagus untuk minda supaya kta boleh berfikir dengan pantas dan ingatan.

Otak kita terdiri daripada  60% lemak. Adalah penting untuk mengambil sumber lemak yang sihat bagi menyokong kesihatan otak.

Bagaimana DHA dan EPA bantu minda yang sihat?

Sel otak dikenali sebagai neuron. Ia tidak berhubung tanpa sokongan. Asid lemak terutamanya DHA bantu untuk kesihatan neuron. Trasmission antara sel neuron berjalan lancar dengan sokongan DHA.




OMEGA-3 UNTUK SENDI

Asid lemak omega-3 penting untuk kesihatan sendi. Sendi yang sihat membantu kita bergerak setiap hari. Asid lemak omega-3 mempunyai sifat anti keradangan. biasanya sendi menjadi bengkak dan sakit akibat adanya keradangan. Jadi, omega-3 membantu mengurangkan keradangan.


Untuk sendi yang sihat, omega-3 bantu masalah seperti osteoarthritis. Ia biasa dialami oleh warga emas. Jadi EPA dan EHA menghalang risiko untuk masalah osteoarthritis.


Asid lemak omega-3 juga bertindak sebagai pelincir (lubricant) untuk sendi supaya pergerakan yang lebih sempurna tanpa rasa sakit.





OMEGA-3 UNTUK IBU MENGANDUNG
Asid lemak omega-3 selamat diambil sepanjang kehamilan bagi ibu normal.  Melainkan ibu hamil yang mempunyai masalah kesihatan lain seperti high / low BP, perlu dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu. Asid lemak omega-3 ini penting untuk perkembangan otak dan penglihatan bayi.

Untuk trimester ke-3 adalah sangat penting untuk ibu mengambil asid lemak omega-3 kerana perkembangan otak dan penglihatan bayi menjadi sangat cepat.



OMEGA-3 UNTUK KESIHATAN KULIT

Untuk kulit yang sihat dan cantik, asid lemak omega-3 bantu untuk kesihatan kulit. Ia akan menyokong membran sel. Semakin berusia, kulit semakin kering. Asid lemak omega-3 ini mengelakkan kulit terlampau kering.

Ia juga mengurangkan penghasilan kedutan akibat daripada membran sel yang sihat. Selain daripada itu, ada yang mengalami masalah kulit berinflamasi seperti sembap dan jerawat, jadi ia bantu mengurangkan kerandangan pada kulit.




OMEGA-3 UNTUK KESIHATAN IMUN

EPA dan DHA meningkatkan kesihatan imun badan dengan menyokong penghasilan sel B dalam badan. Sel B ialah sejenis sel imun dalam badan yang mana perlu untuk penghasilkan antibodi supaya badan mempunyai sistem imun yang kukuh.


OMEGA-3 UNTUK KESIHATAN SPERMA

Asid lemak omega-3 sangat penting untuk lelaki. EPA dan DHA membantu komponen fosfolipid pada sel sperma agar sperma lebih sihat dan sperma mendapat perlindungan yang bagus.

Sleian itu, waktu kematangan sperma dalam testis memerlukan EPA dan DHA. Sperma matang dan sihat serta sempurna.


Demikianlah 7 manfaat asid lemak omega-3 yang sangat bagus untuk kesihatan tubuh secara menyeluruh. Kelas belum berakhir lagi tau, ada lagi info best iaitu sumber omega-3 terbaik yang boleh kita dapat. Nak tau? Cikgu Ije ada kongsikan kat sini. Klik Panduan Memilih Asid Lemak Omega-3 Terbaik Di Pasaran.


Berminat nak dapatkan asid lemak omega-3 Shaklee? Laju-laju contact Cikgu Lia. free konsultasi dan cadangan terbaik untuk kesihatan anda semua. insyaAllah. Ameen.

 KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

  • Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia
Osemsuplemen © . Template by MaisarahSidi.com