30 July 2017

Hemoglobin HB Rendah Ketika Hamil?Apa Perlu Buat.

Di shaklee, permasalahan Hb rendah sering menjadi isu apabila tiba masa hamil, dah 3 orang anak memang arif sangat la tentang HB nki. Ibu2 mengandung cara mengatasi hb rendah semasa mengandung, saya syorkan pengambilan:

Vita-Lea – Multivitamin Shaklee yang mengandungi 28 jenis vitamin & mineral temasuk zat besi dan vitamin B12 yang penting untuk membantu merangsang pembentukan sel darah merah.
B Complex – Mengandungi 8 jenis vitamin B yang utama termasuk vitamin B12  dan asid folic atau folat. Disamping membantu tumbesaran janin serta ibu mengandung mengawal tekanan dan stress (anti-stress).
Sustained Release Vitamin C – Membantu kecekapan tubuh menyerap zat besi dan B12. Selain membantu membekalkan tenaga dan menambah kecekapan sistem pertahanan tubuh.
Cara paling mudah adalah dengan mengambil multivitamin (Vita-Lea) dan B complex mengikut sukatan yang telah ditetapkan. Vitamin ini perlu diambil setiap hari secara konsisten dan berterusan.

Nak lagi kesan optimum ambil terus set hamil. Kesan dia memang superb.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

✔Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
✔Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
✔Semulajadi
✔Berkesan
✔Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
✔Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

✔Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
✔Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

✔Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
✔Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
✔Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
✔Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

✔Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
✔Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

29 July 2017

Contest Flatlay dan Content Marketing

Assalmualaikum semua. 2 hari sibuk semua RYG duk pulun contest drai master Cip. Dapat hadiahh ape??

LIMITED EDITION SINGAPORE DUCK IS OUT!!

2 pemenang RYG akan dapat hadiah ini.

Pemenang for the best flatlay post dan content marketing. 1 scaft brapa RM?

1 scarf ini RM 250 plus plus.
Tapi the most important thing is, it is soooo limited.

After dah beli dan habis stock. Tak keluar dah lagi. Maka nilai scarf ini boleh dijual sehingga RM 600 ke atas.

That is the value of Duck collectible.
Anything yg bila dijual akan ada value, adalah your assets๐Ÿ˜Š.

And assets-liabilities = NETWORTH


SO RYG, are you ready to win the precious LIMITED EDITION DUCK???

Haa ini dia iklan dari Master Cip. Beruntung bernaung bawah RYG kan.?

Tapiii
Contest tu mestilah penuh dengan emosi dan copywriting juga menarik..jangan kosong aje.

IKlan FLATLAY TERBAIK, PALING CANTIK, CUN DAN CREATIVE akan dapat hadiah lumayan!!
IKLAN CONTENT MARKETING PALING BEST, MENARIK, CREATIVE, LARIS, VIRAL, AKAN MENJADI PEMENANG.
So ada 2 kategori. Setiap kategori ada 1 pemenangg saja.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

✔Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
✔Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
✔Semulajadi
✔Berkesan
✔Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
✔Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

✔Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
✔Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

✔Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
✔Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
✔Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
✔Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

✔Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
✔Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

28 July 2017

Bila Detox Still Keluar Jerawat!Kenapa??

Assalamualaikum
Haaa sentap tak tajuk? Ala2 takuk gempak gitu. Pagi ni insyaAllah kita cerita tentang Kenapa bila dah detox still keluar lagi banyak jerawat kat muka. Berlapis lais yang tak tahannya.

Haa..meh sini Cikgu Lia nak bagitau meh.
Ini pun ramai tak tahu..

Lain orang lain effect detox.
Bergantung pada orang tu sendiri. Badan masing2 tak samakan.

Cara pemakanan awak tak sama dengan saya. Jenis kulit awak pun tak sama.

Organ terbesar di badan kita adalah kulit.

Kulit juga adalah organ yang bebaskan toksin.

Jadi imagine bila anda detox, kulit anda akan keluarkan toksin..

Sebab tu setengah orang peluh busuk dari orang lain.

Kerana toksin juga keluar dalam peluh. Bau peluh juga bergantung pada pemakanan seseorang.
Cara yang baik untuk elakkan jerawat semasa detox adalah:-

Clearkan pori2 anda. Supaya peluh dan toksin keluar dengan baik tanpa tersumbat.

Rajin scrub muka akan clearkan pori dan halang pori dari tersumbat. Anda boleh elakkan jerawat jikalau pori tak tersumbat.

Banyakkan minum air untuk cepat singkirkan toksin.
Bila simptom detox akan muncul??

1-7 hari selepas start detox.

Berapa lama simptom tu??

Bergantung pada individu. 1 minggu hingga 1 bulan.
Simptom tu akan mula dengan intense dan makin berkurangan secara berperingkat sehingga stop.

Perlukah saya stop apabila naik jerawat?

Bila anda alami breakout selepas mula detox, consult your upline yang mahir. Tangkap gambar dan tunjuk. Breakout kerana detox tak perlu dirisaukan. Teruskan detox kerana breakout tu akan stop dan heal.

Teorinya:

Orang yang ada masalah kulit berjeragat dan jerawat ni mempunyai celaan dalam kulit. Yang menunggu masa untuk naik ke permukaan luar kulit dan menjadi jerawat.

Jika tak keluar harini ia akan keluar esok lusa.
Sebab tu ada orang sebulan 5-10 jerawat keluar. Lepas dah hilang jerawat tu, keluar lagi 5-10 bulan depan.

Maka ia berterusan begini.

Kerana jerawat itu sudah berada dalam lapisan kulit. Tunggu masa nak keluar. Teori ni apply utk mereka yg ada masalah jerawat sahaja.

Bila detox, dipercayai detox itu sendiri menolak jerawat didalam lapisan kulit utk keluar serentak.

Segalanya keluar serentak. Menjadikan kulit yang selalu ada 5-10 jerawat sebulan, skrg ada berpuluh jeragat kecil.

Jadi ramai yang panik sampai stop detox.
Anda pilih nak keluarkan semua jerawat sekarang sampai no more akan tertinggal dalam kulit dan kulit tiada lagi masalah jerawat? Atau nak terus ada setiap bulan 5-10?

The main point is to have healthy skin, free of toxin.

Walaupun semua jerawat keluar sekaligus, jika anda teruskan detox dan minum air kosong. Banyakkan sayur dan buah. Amalkan vitamin C dan exfoliate skin well, dalam masa 3 minggu max, jeragat tadi stop keluar dan sudah kecut.

Lepas anda pass fasa ni, baru add collagen dan sapu masker vitamin E untuk hilangkan parut. Add ESP dan collagen utk hasilkan sel kulit yang cantik dan gebu. Liang pori menjadi halus dan kulit sempurna.
So perlu takut pada breakout semasa detox??

Tak perlu. Ia adalah sementara.

Dibawah adalah kes detox dan alami breakout yang lebih teruk. Tapi diteruskan detox dengan Vivix. Pada bulan kedua, jerawat mula berkurangan dan mengecut.

Kini beliau bebas jerawat.

Ini adalah kes jerawat yang sangat banyak sebelum amalkan shaklee.
Beliau tak jual Shaklee tapi doktor yang makan Shaklee dan berjaya hilang jerawat melalui supplemen Shaklee..

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

✔Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
✔Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
✔Semulajadi
✔Berkesan
✔Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
✔Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

✔Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
✔Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

✔Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
✔Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
✔Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
✔Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

✔Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
✔Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

27 July 2017

Pemenang dUck AlHambra!!Hanya 3 Orang

Assalamualaikum. Sebelum tidur kita upde blog ye sekejap. Tentang pemenang alhambra. Waduh2..
Nilai tudung rm400 tuuu. Beruntunggnyee aihh.
Jeng jeng jeng...

Tempat pertama, penerima tudung Al Hambra Duck

1. Siti nabielah Abu Zarim. Tahniah
#celotehcikloceng

2. Anis Sabrina Annuar. Tahniah.

3. Zahidah Zakaria Kak Ros. Tahniahh semua!

Ada contest lan Master Cip nak buat. Kali ni Cikgu Lia wajib join.

Tak kira! Tak boleh dah duk main suam2 kuku dah. Pasti nk pergi jauhhhh lagi dalam bisnes Shaklee ni.

Doakan Cikgu Lia ye. InsyaAllah Amenn Ya Rabb. Ok jom tidooo. Bismillah

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

✔Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
✔Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
✔Semulajadi
✔Berkesan
✔Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
✔Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

✔Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
✔Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

✔Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
✔Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
✔Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
✔Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

✔Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
✔Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

26 July 2017

Jom Kenali Masalah Kulit Kita

Assalamualaikum.

Entry Kali ni Cikgu Lia back bincang renting kecantikan. Pertama sekali kita kena tahu apa masalah kulit dari sudut kecantikan:
1)Jerawat
2)pigmentasi
3)berparut
4)kulit kering
5)berminyak

Ada 3 lapisan kulit.

Paling atas dipanggil epidermis.

Lapisan ni menentukan perlindungan kulit.

Maknanya kat sini banyak sel kulit mati. Kalau kulit mati byk, maka kulit kita jd kering, kusam, bertompok dan nampak keras

Dalam kulit ada banyak folikel rambut. Bulu roma korang la. Kulit muka antara yg byk folikel rambut. Sebab tu byk jerawat.

Kulit juga ada kilang minyak (sebaceous gland). Byk minyak lagi senang tersumbat liang roma dan terjadilah jerawat.

Faham pasal struktur kulit ni kita lagi senang nak setel masalah.

Bila kita tak cuci kulit dgn baik, maka terkumpullah sel kulit mati di dalam liang pori kita. Tambah bila sebaceous gland aktif. Minyak dihasilkan.

Sebum ni atau minyak ni adalah cara kulit kita nak jd lembap. Tp nak keluar minyak ni tersumbat pulak.

Maka jadilah satu takungan.

Dalam liang roma ada kuman.

Kuman ni berkumpul sekali.

Lalu jadilah satu jangkitan. Jerawat bernanah, merah, bengkak dan sakit. Ia satu keradangan

Tak guna sapu krim 10 layers kalau lapisan kulit muka luaran ni penuh kerak sel kulit mati.

Maka cara terbaik nak kulit cantik mestilah jaga luaran dan dalaman.

Dua2 ni penting.

Kita kena cuci muka sehari 2x.
Kita perlu scrub muka untuk buang lapisan sel kulit mati.

Cuci muka saja tak dpt buang sel kulit mati yg buat berkerak tu.

Bila dah buang, barulah nampak sel kulit baru dibawah tu.

Yg cantik dan berseri

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

✔Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
✔Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
✔Semulajadi
✔Berkesan
✔Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
✔Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

✔Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
✔Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

✔Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
✔Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
✔Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
✔Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

✔Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
✔Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

25 July 2017

Jom Test Tahap Toksin Dalam Badan

Assalamualaikum. Ok sekarang waktu rehat anak anak tahun 4.

Jadi Cikgu Lia dah makan awal pagi td. So ambil peluang untuk update entry blog. Kali ni kita test Tahap Toksin dalam badan.

Sumber : 
Blog Master Doktor Marlinda binti Ali
Pengamal perubatan Am, Penuaan sihat & estetik

Jom test๐Ÿ’ช
Contoh :

Jika kita memiliki 10 tanda, maka

10/20 x 100 = 50%

Maka tahap toksin dalam badan kita adalah sebanyak 50%... Uii banyak tuu๐Ÿ™Š. Tak pe2 kita test dulu kuiz nih keh.. nanti kita tengok sesama.
--------------------------------------------------

CUBA KUIZ : 20 TANDA BADAN ANDA BERTOKSIK TINGGI

1) Saya selalu merasa lemah, letih dan tidak bersemangat.

2) Saya mempunyai masalah untuk fokus dan menumpukan perhatian terhadap sesuatu.

3) Saya mudah mendapat selsema

4) Saya kadangkala mengalami masalah nafas berbau.

5) Hidung saya selalu merasa tersumbat dan berkahak
6) Saya mempunyai masalah bau badan yang kurang menyenangkan sekiranya tidak menggunakan deodorant.  

7) Saya kerap merasa kembung, ‘angin’ atau penghadaman yang tidak baik terutamanya selepas makan.

8) Saya mempunyai lingkaran gelap dibawah mata atau ‘eye bag’

9) Saya mudah mendapat alahan atau allergi, eczema, jerawat atau psoriasis.

10) Saya mempunyai masalah berat badan yang susah nak diturunkan.
11) Saya kadangkala tidak membuang air besar setiap hari

12) Saya kerap sakit-sakit badan.

13) Saya selalu mengalami masalah bengkak atau sembab.

14) Nak bangun pagi pun rasa letih sangat, walhal cukup tidur.

15) saya kuat makan. Craving makanan manis je

16) Period saya pun kadang datang, kadang tak datang. Bercelaru. Rasa tak macam perempuan normal kadang-kadang.

17) saya Kencing pun tak lawas. Kalau terbatuk tu kadang2 terkencing sekali.

18) Kepala saya pun asyik sakit je. Migrain.Kerja banyak. Mudah Stress.
19) Kulit saya pun dah nampak kusam.Kedut-kedut halus dah mula ada.

20) saya susah nak tidur malam/insomnia
So anda ada berapa "YA"????
Cikgu Lia test lebih 10 yang (YA)
Alamakkk camne nih. Kena detox la jawabnya.
So camne nak detox???
Consume dengan detox shaklee saja.
Laju2 hello Cikgu Lia tau.
KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

✔Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
✔Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
✔Semulajadi
✔Berkesan
✔Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
✔Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

✔Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
✔Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

✔Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
✔Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
✔Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
✔Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

✔Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
✔Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

24 July 2017

Kulit Tegang Dan Licin

Assalamualaikum

Tadi dah naik punch untuk balik dan siapkan kerja yang tinggal. So back to update entry blog osem suplemen.

So sekarang Cikgu nak cerita tentang Chu. tertarik dengan cerita dia. Jom layan.

Nama kakak kita ni Chu. Dia seorang wanita yang sangat kuat bekerja.

Kerjanya mengasuh kanak2. Saban hari makin jelas tanda keletihan dan garis kedutan di wajah beliau.
Namun Chu tetap seorang yang ceria disebalik penat yang dialami.

So apa tang dia buat??bermula dengan hanya consume ESP.

Sebab apa? Sebab ESP beri tenaga untuk Chu.

Plus Chu ada gastrik dan ESP sangat sesuai untuk perut yang selalu berangin dan pedih.

Salah satu tujuan Chu nya ialah untuk kulit Chu jadi tegang dan berseri semula.

Selepas 2 minggu minum ESP, Aikk?? Dah cerah dan makin berseri.

Chu tak nampak kusam dan keletihan lagi.
Orang tanya mahal ke?? Mahal lagi treatment kecantikan yang sekali pergi dah beratus kan?

Yang ni tak sampai 200 ringgit pun tau. Tahan 2 bulan pulak tu. Memang rugi siapa belum cuba ESP.


Paling murah untuk nampak cantik
KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

✔Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
✔Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
✔Semulajadi
✔Berkesan
✔Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
✔Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

✔Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
✔Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

✔Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
✔Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
✔Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
✔Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

✔Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
✔Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

Sakit Lutut : Letup2 Kecil @ Ketika Solat

Assalamualaikum semua.
Allahuakbar
Allahuakbar

Semalam x masukkan entry di blog. So kali ni Cikgu Lia kena qada post yang bertarikh 23hb. Maksudnya hari ni kena masukkan 2 entry pada blog osem nih!!

Ok uolls biasa tak alami letup2 kecik masa tengah solat? Masa nak bangun dari sujud. Nak rukuk. Ada perasan tak kadang2 ada bunyi di part lutut.
Itu namanya CREPITUS. haaaa tu diaa. Memang Cikgu Lia sendiri pun ada alami bunyi letup2 kecil tu. Apa lagi??

Pantas order bekalan kalsium anda dari saya. Payah nak minum susu kan?? Lagi2 nak makan brokoli. Payah kan.
Nak kena masak dulu. Denga ostematrix ni hanya telanada je. Dah cukup kalsium dan dapat atasi masalah tadi tu. Stok terhad hokkeyyhhh.
Ok kita tengok dan baca jap tentang hasil penemuan penyelidikan bersama Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Universiti Otago, New Zealand menunjukkan kebanyakan wanita di Malaysia mendapat kurang daripada 50% jumlah kalsium yang disarankan untuk kesihatan tulang.

Pengambilan kalsium yang rendah merupakan antara faktor risiko utama yang menyumbang kepada berlakunya penyakit osteoporosis yang bermaksud ‘tulang poros'.
So apakali lagi CEPAT ROGER N HELLO Cikgu Lia dapatkan bekalan ostematrix. Yeyyy!!

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

✔Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
✔Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
✔Semulajadi
✔Berkesan
✔Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
✔Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

✔Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
✔Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

✔Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
✔Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
✔Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
✔Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

✔Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
✔Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

22 July 2017

Ostematrix Pengganti Susu

Alhamdulillah hari ni Sabtu. o esok Cikgu iLaLia dah mula kerja. Kerja mengajar di sekolah. Kali ni nak cerita tentang OSTEMATRIX.

Ostematrix dah kembali di pasaran sekarang! Pil kalsium terbaik daripada shaklee abad ini.

Tahu tak??Ia nya bukan sekadar pil kalsium. Ianya juga mengandungi Vitamin D, Magnesium dan Zink yang sangat baik untuk kesihatan.
Sangat sesuai untuk perkara berikut :

✅Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat
✅Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh)
✅Memulihkan kekejangan dan kebas-kebas
✅Melegakan sakit ketika haid
✅Membantu mengurangkan sakit belakang
✅Membantu melegakan sembelit
✅Membantu melembutkan najis
✅Membantu mengatasi migrain
✅Membantu masalah buasir
Ibu mengandung, warga emas, ibu menyusu amatlah digalakkan untuk mengambil ostematrix.
1 lagi kebiasaannya kalau kita solat atau tengah buat2 kerja. Perasan tak? Bunyi macam letup2 bahagian tulang lutut atau peha. Itu tanda2 badan kita kurang kalsium.
Tak suka susu??ya Cikkgu Lia pun rak suka susu. Tapiii sejak kenal ostematrix semasa mengadung memang best sebab hanya telan saja. Dah lengkap susu 4 gelas tau. Haa. Ape lagi??
Dapatkan hari ini daripada saya untuk harga Istimewa.๐Ÿ˜‰

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

✔Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
✔Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
✔Semulajadi
✔Berkesan
✔Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
✔Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

✔Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
✔Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

✔Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
✔Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
✔Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
✔Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

✔Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
✔Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

21 July 2017

Detox : 7 Tanda2 Tindak Balas Badan


7 Perkara Bakal Berlaku Sepanjang Detoks

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Hari ini saya kongsikan berkenaan program Jom Detoks The Shaklee Way. Topik utama hari ini ialah: "Apa yang bakal berlaku sepanjang DETOX?"

1. Pening

Ini normal sebab badan tak cukup makan dan kesan daripada angin

Banyakkan minum air dan urut untuk kurangkan angin dan berikan keselesaan bagi perjalanan darah lancar. Letak ais di kawasan sakit juga boleh mengurangkan denyutan pening.

2. Kerap membuang kecil dan besar

Inilah tanda positif proses detoks. Toksin keluar daripada badan kita. Tapi jika teruk sangat, ambil Performance Drink untuk elak dehidrasi.

3. Badan berangin terkentut

Itu juga proses kesan detoks. Jadi, Peppermint-Ginger Plus bantu legakan masalah ini

4. Letih!

Ya sebab kita sudah biasa makan sedap (solid food). Tiba-tiba kena buat detoks, bersih semua toksin. Dah la tanpa protein, muscle semua jadi lembik. Jadi elakkan senaman berat ok! Nanti bertambah pening dan penat. Buat yang biasa-biasa je indoor dalam 10 minit.

5. Mulut busuk, lidah pun macam ada lapisan!

Semasa detoks, antara deria yang terkesan adalah lidah! Kalau sistem hadaman kita sebelum ni berasid banyak, ia memang akan keluar daripada perut. Sebab itu jadi busuk sampai ke lidah dia akan membentuk seperti lapisan. Jadi, kerap bersihkan lidah dan berkumur ya.

6. Lapar!

Makan buah dan banyakkan minum air. Ini biasa berlaku sebab kita sudah biasa makan banyak. Tiba-tiba terpaksa makan sikit. Jadi selagi kita komited, dalam masa beberapa hari, kita boleh kawal rasa lapar. Ini membawa maksud, detox berjaya dan kita sepatutnya sedah berjaya juga kawal nafsu makan terlebih sebelum ni

7. Berat badan

Tak berganjak? Relaks!

Formula ringkas sahaja:

Untuk kurangkan 1 kg, kena bakar solid fat 7700kcalJadi, kalau pemakanan semasa detox ada culas (mayonnaise, gula, garam, terlebih) mungkin ambil masa 8-10 hari untuk hilang 1kg!

Sebenarnya kurus dengan sihat adalah berkadar dalam 500gm-1kg per week. Jika anda jenis gemuk air, berat boleh kurang sehingga 2kg seminggu!

Jadi, untuk kurus yang efisyen dan sihat.kita perlu detoks dan senaman!

Setiap program detoks ada kebaikannya dan ada juga kesan pada kita. Jadi, selagi kita boleh kawal, inshaAllah detox kita berjaya dan selepas itu kita akan lebih bertenaga dan sihat!

Klik Set Detox untuk lebih info menarik terutamanya pengalaman mereka yang menyertai Program Jom Detox The Shaklee Way

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

✔Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
✔Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
✔Semulajadi
✔Berkesan
✔Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
✔Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

✔Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
✔Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

✔Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
✔Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
✔Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
✔Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

✔Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
✔Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

20 July 2017

Hamil?'Penting Ke Suplemen Ketika Hamil?

Alhamdulillah di pagi Jumaat kebiasannya kat sekolah ada bacaan yassin dan ceramah pendek. 

Mood nak cerita tentang kehamilan. Cikgu Lia anak dah 3 orang. Memang vitamin tak lupa. 

Penting sangat ke nak telan vitamin semasa mengandung? Bukan ke kalau telan vitamin anak dalam kandungan nanti jadi besar? 

Haaa Inilah mitos mak-mak kita dulu. Mereka andaikan jika mengambil terlalu banyak vitamin,anak nanti akan keluar besar. 

Cikgu Lia sendiri pun semasa hamilkan anak sulung memang ambil vitamin. Tapi masa tu belum kenal Shaklee, ilmu pun belum ada dan belum jadi ahli shaklee lagi pun.

Sebenarnya,anak besar atau tidak itu faktor semulajadi. Kenapa Cikgu Lia beritahu macam tu? 

Disebabkan atas,"orang cakap ambil vitamin dalam kandungan besar". Cikgu Lia tanya la doktor. Tahu tak jawapan doktor apa. 

Semuanya bergantung pada faktor genetik dan pengambilan makanan kita. Lagi2 kandungan gula yang tinggi dalam badan.

Masa mengandung sering alami keletihan yang amat, sengal otot dan sakit pinggang kerana kekurangan kalsium yang perlu dibekalkan kepada bayi dalam kandungan yang sedang cepat membesar.
Melalui set ni, ibu akan dibekalkan Susu rendah lemak dan rendah gula ESP yang diperbuat dari soya berkualiti tinggi. 

Susu ini mengandung kandungan protein yang lengkap yang diperlukan untuk tumbesaran bayi.

Soya ESP ni adalah soya asli tanpa bahan ubahan genetik yang merbahaya seperti di pasaran.
Maka soya ini adalah soya terbaik untuk ibu dan bayi serta selamat digunakan tanpa alergik, eczema atau sebarang side effects.

Susu ESP dan ostematrix ini mengandungi kalsium yang secukupnya untuk ibu dan bayi.

Ibu takkan rasa letih dan sakit badan lagi.

Selain kalsium, ibu mengandung memerlukan supplements tambah darah kerana darah diperlukan lebih banyak demi untuk bekalkan zat dan oksigen kepada bayi.

Kini ibu ada orang tambahan dalam badan.

Ibu yang kurang supplements darah, akan mengalami masalah anemia.

Kesannya adalah membahayakan nyawa bayi serta bayi tidak membesar dengan sempurna.

Dalam set ni kita ada SUPPLEMEN tambah darah yang terbaik iaitu: 

vitalea iron, b complex dan vitamin C.
Gabungan 3 ini akan bantu ibu atasi masalah pucat, pening, anemia dan rasa terlampau letih sehingga nak pitam.

Yang terakhir adalah omegaguard.
Omegaguard mengandungi omega-3-fatty acid yang diperlukan oleh bayi untuk pembentukan otak,saraf, mata yang sempurna.

Kebaikan omegaguard adalah ia tidak hanyir seperti jenama lain walaupun diperbuat dari ikan laut dalam.

Ia melalui proses penyulingan sebanyak 3 x bagi menghilangkan logam merkuri yang sering terdapat dalam ikan laut dalam. 

Kandungan merkuri ini merbahaya kepada ibu mengandung dan bayi.

Oleh itu, omegaguard shaklee adalah jenama paling selamat untuk ibu mengandung.


Dengan pengambilan set mengandung ini, ibu mengandung pasti alami kenangan paling indah semasa memgandung seperti ibu-ibu lain yang sudah mencuba.๐Ÿ˜Š

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

✔Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
✔Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
✔Semulajadi
✔Berkesan
✔Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
✔Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

✔Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
✔Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

✔Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
✔Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
✔Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
✔Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

✔Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
✔Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

Shaker Rubbermaid Shaklee Baru 2017

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Alhamdulillah diberi kesempatan update blog osemsuplemen ni.

Doakan blog ni traffic untuk semua rakyat Malaysia. InsyaAllah Ameen. Ok jom kita sembang shaker Shaklee kali ni.

Bulan Jun 2017 ni Shaklee perkenalkan shaker baru yang sangat elegan! Jadi rebutan sangat dengan banyak ciri-ciri menarik.

Ciri-ciri shaker Shaklee:

  • Asas pembuatan daripada Titan yang selamat dan mempunyai rintangan bau dan kotoran.
  • Bukaan penutup luas yang memudahkan untuk mengisi dan mencuci.
  • Bola pendayung mempunyai 5 segi yang unik dapat memberi campuran yang lebih efisyen dan tidak berselerak
  • Penutup berkunci untuk mengelak tumpah.
  • Tanpa BPA dan selamat untuk disimpan dalam peti ais dan penggunaan mesin pembasuh (dish washer)
  • Ringan dan mudah dibawa
  • Gelung jari pada botol untuk mudah dipegang
  • Kapasiti 600ml (20 oz)Saiz botol 3.23 inci (asas bawah), 4.31 inci (lebar botol), 8.76 inci (tinggi botol)
  • Berat botol 160 gram
  • Warna Oren ungu. Lawa!

Terma dan syarat:

  • Belian 100uv mana-mana produk Shaklee dalam 1 resit. Contohnya beli set ibu hamil, set kurus, set pantang, set warga emas yang melebihi 100uv dengan pendaftaran keahlian 13 July hingga 31 Ogos 2017.
  • Eksklusif hanya untuk pendaftaran pengedar Shaklee Sah pada 13 July hingga 31 Ogos 2017 sahaja. Jangan tunggu hingga kehabisan stok ye.
  • Perlukan sebarang bantuan, hubungi Cikgu Lia di Whatsapp 011.168.6030.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

✔Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
✔Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
✔Semulajadi
✔Berkesan
✔Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
✔Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

✔Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
✔Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

✔Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
✔Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
✔Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
✔Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

✔Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
✔Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

Kenapa Shaklee Vitamin Terbaik?'Ada 10 Sebab.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Alhadulillah mudah mudahan diberi kelapangan untuk update blog. Amiin..

Ok kali ni Cikgu Lia nak cerita shaklee ni vitamin terbaik. Kenapa eh???

Ikutkan banyak je supplement atau ubat yang tersusun di rak farmasi.

Tapi tak hairan bilamana saban hari saya pasti menerima mesej WhatsApp daripada mereka yang ingin mengamalkan vitamin Shaklee.

Kenapa saya tak hairan? Sebab 10 perkara ini menjadi sebab Shaklee digemari ramai!


  1. Shaklee menjalankan lebih dari 100,000 ujian setiap tahun bagi memastikan keselamatan dan keberkesanan produk yang dihasilkan. Penting benda ni sebab kita ambil supplement untuk kesihatan kan. Kalau tak selamat, tak guna kita ambil supplement. 
  2. Setiap produk yang dihasilkan diuji 100% bagi memastikan  amaun kandungan bahan di dalamnya menepati amaun pada label produk tersebut. Jadi, apa yang tertulis pada label memang diyakini dan dipercayai sebab dah diuji.
  3. Shaklee menjalankan lebih dari 350 ujian pada bahan yang digunakan untuk menghasilkan produk bagi mengesan bahan-bahan bahaya seperti pestisid (racun perosak), logam berat, bahan pelarut dan lain-lain lagi.
  4. Setiap produk yang dihasilkan dipastikan selamat dan berkesan.
  5. Penyerapan produk oleh badan adalah penting sebab itulah Shaklee menggunakan formulasi yang unggul bagi memastikan vitamin yang diambil itu diserap oleh badan sepenuhnya.
  6. Shaklee tidak menggunakan perasa tiruan, pemanis dan pengawet di dalam produknya. Bahan yang digunakan adalah dari sumber yang berasaskan semulajadi.
  7. Shaklee menghasilkan produknya mengikut standard dan protokol GMP (Good Manufacturing Practice)
  8. Shaklee adalah syarikat pertama di dunia yang mendapat pensijilan Climate Neutral. Pensijilan ini mengiktiraf syarikat yang tidak menyumbang kepada kesan rumah hijau pada bumi.
  9. Pada tahun 1993, Shaklee telah membangunkan dan membekalkan NASA dengan minuman penghidratan semula mengikut keperluan angkasawan yang digelar AstroAde dan ianya masih digunakan sehingga ke hari ini.
  10. Produk Shaklee digunakan oleh ramai atlet Olimpik yang memengangi pingat. Pada tahun 1996, produk Shaklee membantu ahli-ahli sukan bertaraf dunia memenangi 8 pingat emas di Atlanta.


KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

✔Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
✔Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
✔Semulajadi
✔Berkesan
✔Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
✔Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

✔Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
✔Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

✔Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
✔Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
✔Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
✔Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

✔Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
✔Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

Nak Vitamin Harga Ahli? Boleh Beli Sendiri Je.

Ada 4 Langkah Beli Sendiri Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Alhadulillh update blog malam2. 4 hari tinggal update, sibuk sangat.

Kali ni Cikgu Lia nak cerita tentang sekiranya anda berada berdekatan dengan mana-mana cawangan Shaklee sah dan ingin membeli sendiri produk Shaklee serta mendapat harga ahli, anda bolehlah mengikuti tips yang saya kongsikan.

Kenapa beli sendiri?


  1. Cepat sebab cawangan berdekatan dengan anda. Jimat sebab dapat beli harga ahli (jimat 15-20% berbanding harga runcit)
  2. Jimat kos pos.
  3. Mudah sebab boleh berhubung dengan saya di WhatsApp +6011.1068.6030 untuk konsultasi produk. 
Jom semak cawangan Shaklee berdekatan anda!

Cawangan Shaklee Sah Seluruh Malaysia Berhampiran Anda
Shaklee Malaysia mempunyai SATU ibu pejabat dan ENAM cawangan Shaklee seluruh Malaysia

Selangor (ibu pejabat)Kuala LumpurKota Kinabalu, SabahKota Bharu, KelantanJohor Bahru, JohorIpoh, PerakSeberang Jaya, Pulau Pinang

ALAMAT CAWANGAN

WAKTU URUSNIAGA

Ibu Pejabat
Level 9, The Pinnacle,
Persiaran Lagoon, Bandar Sunway,
47500 Subang Jaya,
Selangor Darul Ehsan.
Tel: 603-5622 3188
Fax: 603-5622 3099

Isnin hingga Jumaat:
10:00 am - 07:00
Sabtu: 10:00 am - 07:00 pm

Sabah
Lot 4.1, Neutron Point,
Lorong Poin Neutron,
Jalan Lintas Khidmat, 88300
Kota Kinabalu, Sabah.
Tel: 6088-393 848
Fax: 6088-393 851

Isnin hingga Jumaat:
10:00 am to 07:00 pm
Sabtu (pertama dan ketiga):
10:00 am to 07:00 pm

Johor
14, Jalan Molek 1/10, Taman Molek,
81100 Johor Bahru.
Tel: 607-352 5188
Fax: 607-352 4188

Isnin hingga Jumaat:
10:00 am to 07:00 pm
Sabtu (pertama & ketiga):
10:00 am to 07:00 pm

Kelantan
319, Section 25, Bandar Kota Bharu, Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu, Kelantan
Tel: 609-747 8688
Fax: 609-747 7711

Isnin hingga Jumaat:
10:00 am to 07:00 pm
Sabtu (pertama & ketiga):
10:00 am to 07:00 pm

Kuala Lumpur
No 32, Jalan Seri Rejang 3,
Pusat Industri Seri Rampai,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.
Tel: 603-4142 1067
Fax: 603-4142 1027

Isnin hingga Jumaat:
10:00 am to 07:00 pm
Sabtu (pertama & ketiga):
10:00 am to 07:00 pm

Perak
32, Medan Istana 1,
Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh.
Tel: 605-241 8260
Fax: 605-241 8263

Isnin hingga Jumaat:
10:00 am to 07:00 pm
Sabtu (pertama & ketiga):
10:00 am to 07:00 pm

Penang
No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6,
Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.
Tel: 604-383 8261
Fax: 604-383 8560

Isnin hingga Jumaat:
10:00 am to 07:00 pm
Sabtu (pertama & ketiga)
10:00 am to 07:00 pm

Apa yang perlu anda buat ialah :

  1. Anda hanya perlu pergi ke kaunter dan isikan borang pendaftaran ahli.
  2. Kemudian yang paling penting jangan lupa untuk memasukkan nombor ID Shaklee saya iaitu 865899 (NUR AMALIA BINTI HASAN ZAKI) sebagai penaja dan ANDA AKAN TERUS LAYAK UNTUK MENDAPATKAN HARGA AHLI. Nak Beli KLIK SINI
  3. Ada sedikit yuran dikenakan iaitu RM69.00 untuk keahlian Shaklee seumur hidup. 
  4. Selepas siap isi borang hantar ke kaunter buat pembayaran dan terus dapat produk Shaklee pujaan hati anda untuk di bawa pulang ke rumah. Mudahkan?

Anda boleh walk-in sahaja ke lokasi cawangan Shaklee di bawah atau pun boleh hubungi saya untuk mendapatkan maklumat serta khidmat nasihat tentang produk.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

✔Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
✔Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
✔Semulajadi
✔Berkesan
✔Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
✔Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

✔Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
✔Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

✔Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
✔Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
✔Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
✔Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

✔Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
✔Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

16 July 2017

Team Shaklee yang Awesome! Kenapa Mesti Join?

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Tahniah kerana anda telah menjadi ahli Shaklee di bawah kumpulan besar Rich Young Group (RYG) dan Dare To Dream Team (#D2DTeam).

Mohon baca artikel ini sehingga habis bagi membantu anda mengetahui perkara dan manfaat asas sebagai ahli Shaklee.

Saya akan huraikan perkara berikut:

  1. Apa itu RYG dan #D2DTeam?
  2. Apa manfaat saya menjadi ahli Shaklee?
  3. Bagaimana saya ingin membuat belian?
  4. Bagaimana saya ingin menjana pendapatan dengan Shaklee?


Ia adalah dua kumpulan sokongan yang mana membantu ahli Shaklee mendapat info terkini.
 
Kumpulan RYG diketuai oleh Dr. Hasifah (Cip) yang merupakan seorang bekas doktor berusia 32 tahun (pada 2017). Beliau kini fokus dalam mengembangkan peluang setiap ahli Shaklee di bawah RYG.
D2DTeam pula adalah kumpulan kecil yang dibimbing oleh Mentor saya sendiri iaitu Nur Hifzan, bagi membantu ahli baru yang menjadi ahli Shaklee untuk tujuan vitamin sendiri dan keluarga mahupun membantu ahli yang ingin menjana pendapatan.

Kumpulan ini ditubuh secara online di aplikasi Telegram bagi memudahkan semua ahli Shaklee berdaftar dengan kami untuk mendapat bimbingan cadangan vitamin yang sesuai dengan masalah kesihatan, cara pengambilan vitamin dan tips perniagaan atas talian (online) mahupun offline.

Apa manfaat saya menjadi ahli Shaklee?

Terdapat pelbagai manfaat apabila menjadi ahli Shaklee. Antaranya:

  • Yuran yang rendah. 
  • Hanya RM68.90 sahaja
  • Keahlian seumur hidup dengan syarat mesti membuat sekurang-kurangnya 1 belian dalam tempoh 18 bulan bagi mengaktifkan keahlian
  • Bonus bulanan jika mengumpul UV sekurang-kurangnya 150 setiap bulan. 
  • Diskaun pembelian produk Shaklee yang dapat memberikan penjimatan hebatBimbingan kelas online daripada leader RYG dan #D2DTeam yang berpengalaman luasJemputan kelas offline yang dikelola oleh pihak Shaklee.
  • Menjana pendapatan lumayan 
  • Pelbagai bonus seperti bonus bulanan, bonus kereta, trip pelancongan ke luar negara, trip umrah bagi umat Islam bagi yang layak.
  • Sistem MLM bukan piramid yang membantu segenap ahli yang komited. 
  • Paling penting patuh syariah

Bagaimana saya ingin membuat belian?

Bagi membuat belian, anda mempunyai 2 cara iaitu belian di cawangan Shaklee berhampiran anda atau belian atas talian melalui website rasmi www.shaklee2u.com

Bagaimana saya ingin menjana pendapatan dengan Shaklee?
RYG dan D2DTeam komited dalam mengadakan kelas online di group Whatsapps/Telegram/Close Group FB bagi membantu anda yang ingin menjalankan bisnes Shaklee.

Kelas yang fleksibel masa ini sangat membantu kita semua yang sibuk dengan tugas hakiki.

Ramai ahli RYG terdiri daripada pelbagai latar kerjaya seperti doktor, ahli farmasi, peguam, jurutera, arkitek, guru, jururawat, pembantu perubatan, surirumah, dan banyak lagi!
Kelas online dibuat di group WhatsApp Telegram dan Close Group FB diadakan pada bila2 masa. Kebaikan kelas online ialah, jika kita ada masa kita boleh join.

Jika kita ada urusan lain, kita boleh ikuti kelas tersebut apabila kita mempunyai waktu lapang.


Hubungi saya jika anda telah berdaftar menjadi ahli D2DTeam dan ingin join group Telegram dan WhatsApp untuk belajar cara menjana pendapatan dengan Shaklee.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

✔Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
✔Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
✔Semulajadi
✔Berkesan
✔Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
✔Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA PERLU PILIH SAYA?

✔Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
✔Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.

PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

✔Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
✔Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
✔Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
✔Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

✔Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
✔Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

Vitamin C Sustained Release


MANFAAT KESIHATAN & KECANTIKAN SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS

KESIHATAN 

Memerangi Kanser - Ia adalah satu-satunya antioksidan yang berkuasa,mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

Mengekalkan Kolestrol Sihat - Ianya mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah,mengekalkan kapilari darah yang sihat,menghindari arteriosclerosis,thrombus,menghalang pendarahan dalaman,hidung berdarah,pendarahan selebral dan skurvi.

KECANTIKAN

Membentuk kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot,tisu,gusi,rangka dan tulang rawan. Oleh itu,ia mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik. 

Mencantikkan Kulit - Ambil vitamin C saja setiap hari untuk kulit yang lebih cerah,melambatkan penuaan,dan menyekatpembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
Osemsuplemen © . Template by MaisarahSidi.com