19 October 2017

dUck Scarves Percuma Dari RYG

Assalmualakum dan Salam Sejahtera. Excitednya sangat2 Cikgu Lia nak explain tentang team RYG akan menerima reward dUck scarves percuma.

Kenapa dapat tu??Leader Rich Young Group (RYG) Master Cip aka Dr Hafisah bagi reward kepada ahli2 group yang telah menerima atau berjaya melepasi bonus kereta. Ya, Bonus Kereta!!Whoaa!! Mantap la. Team supportive habis!!

Selain daripada dapat bonus tunai dengan menjalankan bisnes Shaklee. Kita layak mendapatkn car bonus. Best kan??? Leader sentiasa bagi semangat untuk bakar semagat anak2. Dapat pula dUck scarves! Semangat nak berbisnes.

Meh Cikgu Lia belanja dUcksarves yang team RYG dapat. Nak dUck juga? Berminat nak join bisnes dengan Cikgu Lia boleh join #D2DTEAM yang bernaung di bawah RYG.

Layan gambar⚡⚡











MENGAPA PERLU BELI DARI SAYA?
  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.
NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Sekiranya anda berhampiran bandar Kluang, Batu Pahat atau Mersing boleh COD sekiranya perlu.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?
  • Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

18 October 2017

Masters Coordinator Shaklee

Kenali s2uMasters.

Assalamualaikum. Kali ni Cikgu Lia ingin berkongsi dengan sahabat semua tentang susur galur dalam Bisnes Shaklee. Dalam senarai di bawah ni adalah master2 yang berjaya rank up dalam Shaklee.


Sejak 2010-2017 Sept,
seramai 19 Masters
dilahirkan dalam organisasi s2uFamilies.

Master Coordinator adalah pangkat tertinggi dalam Shaklee yang mempungai anggaran pendapatan sekitar RM 600k keatas setahun
Alhamdulillah, syukur padaNya!

Mereka adalah insan2x yang melompat keluar terus daripada comfort zone dan tinggal diluar comfort zone yang lebih membahagiakan! Ada yang Fulltime Shaklee, Resign keje makan gaji sebelum ni, Ada yang partimer; semua orang ada background tersendiri.Unik sgt biz Shaklee sebab sesiapa shj boleh memulakannya 👍

Jom kenali mereka dan follow FB / IG mereka ya untuk inspirasi dan motivasi diri sebab kt sama2x bermula dr tmpat yang sama.
Belajar dr yang sudah berjaya, jadikan benchmark dan do BETTER!
Moga manfaat buat semua

1. Iffah & Firdhaus
Bekas executive syarikat minyak!
Full Time Shaklee biz: 7 tahun
Organisasi: s2uFamilies
FB: Firdhaus Zulkifli
FB: Iffah Anuar

2. Farah & Yusri
Bekas Staf Nurse IJN!
Full Time Shaklee biz: 6 tahun
Organisasi: MyFawa (JelitaJutawan)
FB: Farah Wahida
FB: Mohd Yusri

3. Ruziah & Khairiman
Bekas Guru!
Full Time Shaklee biz: 6 tahun
Organisasi: EMG
FB: Ruziah Amin
FB: Harry Man

4. Farihah & Ust Raja
Bekas Guru!
Full Time Shaklee biz: 6 tahun
Organisasi: SuriJunior
FB : Farihah Abu Kasim
FB: Raja Mutalib

5. Nadiah & Amir
Bekas executive syarikat IT dan Minyak!
Full time Shaklee biz: 5 tahun
Organisasi: MSE (Maestro)
FB: Nadiah Suhaidi
FB: Amir Marzuki

6. Nana & Daus
Bekas QS dan executive!
Full time Shaklee biz: 5 tahun
Organisasi: Spectacular
FB: Nana Macarona
FB: Ahmad Firdaus

7. Aida & Sani
Full time housewife & businessman
Full time Shaklee biz : 2 tahun
Organisasi : Millionaire Prosper
FB : Siti norshuhaida
FB : Sani Macthal

8. Lyana & Muzakkir
Ex-Planning Officer (Semiconductor) & Project Manager (O&G)
Full time Shaklee biz : 4 tahun
Organisasi : Phenomenal Pearls
FB : Lyana Hisham
FB : Muzakkir Shukri

9. Nor Fahana & Saiful Amrullah
Ex- pegawai Kebajikan Masyarakat & Guru
Fulltime shaklee biz: 3 tahun
Organisasi.: D'Alfatih Empire
FB: Nor Fahana Jutawan Muda
FB : Abu Durrah Walfatih (tulis jawi saya punya hp takda jawi hehe)

10. Nor Fazliana & Muhammad Fairuz
Ex Executive in Statutory Body & Chartered Accountant
Full Time Shaklee Biz : 5 tahun
Organisasi : Keluarga Shaklee MamaFisya (KSM)
FB : Fazliana Jamil
FB : Muhammad Fairuz Abu Bakar

11.Hasifah Mohd Yusof & Iskandar Zulkarnain
Retired pegawai perubatan & non retired Producer😁no
Full Time Shaklee Biz: 1 tahun
Organisasi:Rich Young Group
Fb:Hasifah Ryg
Fb:Iskandar Zulkarnain

12. Sue & Hasli
Bekas Pegawai Akaun
Full Time Shaklee biz: 5 tahun
Organisasi: WAH Legacy
FB: Suraya Mohammad
FB: Mohd Hasli

13. Nor Azahana Abdullah & Mohd Asri Muhamad
Fellow Akademik UIAM juga Pelajar PhD sepenuh masa& Pegawai Polis
Part time Biz Shaklee: 3 tahun
Organisasi: Aura Group by Hana
FB: Lavender Rhea Hana
FB: Mohd Asri Muhamad

14. Ani Ahmad & Rosli
Seorang Guru!
Lifetime Shaklee Biz: 5 thn
Organisasi : eXcellentLegacy
FB: Ani Ahmad
FB: Rosli Abdullah

15. Suzie Maswar & Mohd Fahmi
X-Exec di Perodua & Draftman Leighton Offshore
Lifetime Shaklee Biz : 5 tahun
Organisasi : Jutawan Muslimah Shaklee (JMS)
FB: Suzie Maswar
FB: Mohd Fahmi

16. Nor Farizan Mazlan
X-Pem Tadbir di JPNT
Lifetime Shaklee : 5 Tahun
Organisasi : FMZ empire
FB : Nor Farizan Mazlan

17. Nini Nisrin & Anas Rizuan
Mantan Research Officer & Pensyarah Politeknik
Full time Shaklee Biz : 5 tahun
Organisasi : BijakSihat
FB: Nini Muhammad
FB: Anas Rizuan

18. Normi Laili & Bakhtiar Effendy
Pengurus dan Dentist
Klinik Pergigian Balik Pulau
Biz shaklee : 4 tahun
Organisasi : The Awesome Master
Fb : Normi Mohd
Fb : Abu Muaz

19. Syaheera & Izwan
Pharmacist
Biz Shaklee : 1 tahun
Organisasi : Wonder & Great Team
FB : Syaheera Young Rockie
FB : Izwan Syafiq

Status ini dikemaskini: Sept 2017

Inspirasi buat semua Shaklee members
Dari kami s2uMasters


MENGAPA PERLU BELI DARI SAYA?
  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.
NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Sekiranya anda berhampiran bandar Kluang, Batu Pahat atau Mersing boleh COD sekiranya perlu.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?
  • Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

17 October 2017

Rahsia Minda Jutawan Shaklee

Assalamualaikum dan Salam sejahtera. ALhamdulillah Cikgu Lia sekarang di Kampung. Sempena Cuti Sekolah Deepavali. alhamdulillah suka jadi Cikgu ni.

Ok kali ni Cikgu Lia nak kongsi tentang Seminar yang dijalankan di Seberang Jaya pada 6 Oktober 2017. Gruop Bisnes Cikgu Lia berpakat untuk mengadakan Seminar best iaitu RAHSIA JUTAWAN SHAKLEE. Berbaloi bayar RM60 tapi dapat ilmu mencurah-curah dari pagi sampai petang. Tahu tak RM60 tu adalah bayaran untuk sewa dewan dan makan tengahari saja. Ilmu yang disampaikan tu adalah percuma!!


Yang menjadi speaker pada hari tersebut adalah Master Master dalam Shaklee di bawah team Surijunior.

Jom kita layan gambar kat bawah ni. Nak bakar semangat lagi supaya lebih fokus untuk gapai impian.















Berminat untuk Jana Income gemook setiap bulan dengan hanya bermodalkan RM69.50 boleh roger Cikgu Lia di Talian 601110686030. ATAU hanya klikmpada ruangUNGU di kanan skrin anda.

MENGAPA PERLU BELI DARI SAYA?
  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.
NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Sekiranya anda berhampiran bandar Kluang, Batu Pahat atau Mersing boleh COD sekiranya perlu.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?
  • Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

16 October 2017

Koleksi Kelas Free RYG

 KOLEKSI KELAS ONLINE FREE RYG



 NAK JOIN? LAYAN DULU POSTER DI BAWAH



SEPTEMBER 2017

SEPTEMBER 2017

SEPTEMBER 2017

SEPTEMBER 2017

5 OKTOBER 2017


SEPTEMBER 2017


JUN 2017

SEPTEMBER 2017

SEPTEMBER 2017

OGOS 2017

HANYA YANG INI BERBAYAR DAN SECARA OFFLINE YANG BERLANGSUNG DI PENANG

 
OKTOBER 2017

MENGAPA PERLU BELI DARI SAYA?

  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.
NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Sekiranya anda berhampiran bandar Kluang, Batu Pahat atau Mersing boleh COD sekiranya perlu.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?
  • Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

15 October 2017

ESP Protein Shaklee : Tips Pilih Protein Terbaik

ESP Shaklee : 6 Tips Pilih Protein Terbaik Untuk Tubuh


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sejak Promosi ESP ni, ramai yang tanya apa bagusnya ESP untuk korang. Meh Cikgu Lia kongsi info tentang ESP. Dah tahu peri pentingnya ESP, baru rasa berbaloi nak amalkan. KLIK SINI untuk tahu manfaat ESP.


ESP

Kenapa penting protein?


Badan kita memerlukan protein untuk pertumbuhan. Ia merupakan asas kepada sel hidup dan organ dalam tubuh. Stuktur asas badan manusia adalah sel. Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang lemah dan kurang sihat.

Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormon, enzim, antibodi dan neurotransmitter.

25% daripada badan kita berasal daripada Protein. Kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.

STOK ESP

Apa yang best sangat dengan ESP?


Sebagaimana anda tahu, ESP adalah protein segera semulajadi yang pertama dicipta pada tahun 1961. Sebenarnya selepas tahun 1961, banyak sangat produk protein soya telah mula dihasilkan di dunia.

Jadi, apa yang menyebabkan ESP patut menjadi pilihan kita?


1. ESP menyediakan protein lengkap

Setiap hidangan ESP menyediakan 14 gm protein berkualiti tinggi yang semulajadi rendah lemak, laktosa semulajadi dan tanpa kolestrol. Berbeza dengan jenama lain yang biasanya haya menyediakan sebanyak 8gm atau 6gm sahaja hidangan protein.

Kenapa perlunya laktosa semulajadi? Laktosa juga adalah nama lain bagi gula, jadi dengan menggunakan laktosa semulajadi, kita menjamin laktosa yang digunakan bukanlah daripada sumber sintetik atau tambahan gula.




2. Sumber soya non GMO

Adalah terlalu sukar untuk mendapatkan kacang soya non GMO pada zaman ini. Hampir 90% kacang soya yang di pasarkan di dunia sebenarnya telah diubah suai atau merupakan GMO. Anda boleh baca dakwaan ini daripada FB Dr Hafiz Sulaiman yang membangkitkan isu ini baru-baru ini.

Semua hasil makanan berasaskan soya adalah GMO kecuali dibuktikan sebaliknya. Tengok pada label, sekarang ada banyak jenama juga yang hasilkan daripada non GMO.

Contohnya kini telah ada kicap non GMO, dan macam-macam produk lain lagi yang telah dibuktikan non GMO. Kalau pada label produk tidak menulis apa-apa tentang GMO, maka itulah produk GMO. Kenapa kita ambil berat sangat tentang GMO? Anda boleh baca tulisan saya dalam link yang saya sediakan berkenaan GMO.

Shaklee ESP adalah sumber soya yang tidak diubah suai secara genetik (non GMO). ESP Shaklee juga merupakan protein soya yang dihasilkan di bawah program pemeliharaan Identiti (IPP).

Ini bermaksud sumber kacang soya ini dipantau dan dikawal dengan ketat dari proses penanaman sehingga pemprosesan. Jadi kita memang yakin berkenaan ESP diperbuat daripada soya non GMO.

Justeru ESP Shaklee diperbuat daripada bahan organik tanpa hormon tambahan lain.




3. Mengandungi 9 Asid Amino Perlu

Shaklee ESP adalah lengkap dengan 9 jenis asid amino perlu yang badan anda tidak hasilkan. Apabila anda memilih ESP Shaklee, badan anda akan mendapat protein yang lengkap.

Ada banyak kebaikan kepada tubuh kenapa asid amino sangat penting dan diperlukan oleh tubuh kita.


4. Penarafan PDCAAS Pada Skor Tertinggi

Shaklee ESP mempunyai PDCAAS (skor penghadaman protein kepada asid amino) skor pada 1.0. Kedudukan ini adalah kedudukan tertinggi yang sama dengan protein haiwan seperti telur dan susu.

Skor ini adalah salah satu cara untuk mengukur kualiti protein dan manfaat yang diberikan sama dengan protein sumber haiwan. Tidak semua protein tumbuhan dapat memberikan 9 jenis amino asid, sebaliknya protein soya boleh. Dan kemampuan manusia meleraikan protein kepada 9 jenis amino asid, sebab itulah ESP mendapat skor tertinggi ini.

Jenama lain mempunyai skor seperti 0.3, o.5. Skor ini bermaksud amino asid dalam badan merosot, tetapi tidak bagi ESP Shaklee.
 

5. Proses Kacang Soya Menggunakan Air

Proses pembuatan ESP Shaklee salah satunya adalah menggunakan air untuk membasuh kacang soya bagi mengekalkan keaslian isoflavones seperti genistein dan daidzen.

Kebanyakan jenama
lain menggunakan alkohol untuk membasuh kacang soya. Menggunakan air dapat mengekalkan isoflavones serta dapat mengekalkan kehalalan produk.

6. ESP memiliki indeks glisemik yang rendah

ESP mempunyai GI rendah yang memberi tenaga tanpa meningkatkan gula dalam darah. Ini bermaksud ESP Shaklee dapat memberikan tenaga, anda dapat nutrisi tetapi tidak meningkatkan gula dalam darah.

Contohnya nasi. Nasi akan memberikan rasa kenyang, pada masa yang sama nasi akan meningkatkan gula dalam darah. Anda juga akan rasa lapar pada satu tahap.

ESP Shaklee sebaliknya memberikan tenaga secara konsisten tanpa meningkatkan gula dalam darah jadi mengurangkan risiko diabetes.




Graf menunjukkan tenaga selepas hidangan nasi (garis hitam) menjunam meyebabkan rasa lapar yang cepat, sebaliknya ESP menunjukkan graf yang lebih stabil dari segi pelepasan tenaga

Berminat untuk dapatkan ESP? Bulan ini anda boleh beli 4 balang ESP dengan 5% diskaun. Ayuh hubungi saya sekarang! Klik ESP untuk info lanjut yang berkaitan dengan set set bajet ESP.
 
Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Lia. +601110686030. Klik saja link ini. atau terus ke kotak UNGU di tepi sebelah kanan anda.


PROMO OKTOBER BELI 4 DAPAT OFFER 5%

TESTIMONI BERKAITAN ESP

SET BERPUASA
GABUNGAN HEBAT UNTUK KULIT HALUS DAN CANTIK






DENGAN ESP SUSU MELIMPAH

MENGAPA PERLU BELI DARI SAYA?
  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.
NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Sekiranya anda berhampiran bandar Kluang, Batu Pahat atau Mersing boleh COD sekiranya perlu.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?
  • Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

14 October 2017

Apakah Isoflavones?

Apa Itu Isoflavens?


ISOFLAVONE VIEW

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Bulan ni memang betul-betul kecoh dengan PROMOSI ESP Shaklee. Murah satu hal. ( Nak Set ESP Bajet KLIK SINI) Paling penting bagus untuk kesihatan. Sebab tu pakat borang buat stok. Berbaloi sungguh!

Jadi hari ini Cikgu Lia nak share info tentang isoflavens yang terdapat dalam ESP Shaklee.


Apakah isoflavones yang terdapat di dalam ESP?


Banyak manfaat pengambilan produk soya yang berterusan termasuk perlindungan daripada penyakit kanser, gejala menopos, serangan jantung dan osteoporosis. Untuk makluman semua, segala manfaat kesihatan ini datangnya daripada isoflavones.

Isoflavones merupakan struktur kimia yang sama dengan estrogen. Kerana kesamaan ini, isoflavones dapat mempengaruhi aktiviti estrogen kita. Tergantung dari jenis reseptor estrogen dalam sel-sel isoflavones dapat mengurangkan atau meningkatkan aktiviti estrogen. Isoflavones dapat bersaing dengan estrogen pada reseptor yang sama sehingga mengurangkan risiko kesihatan akibat daripada kelebihan estrogen.

Sumber terbaik isoflavens


Cara terbaik mengambil isoflavones adalah dalam bentuk soya atau makanan yang diperbuat daripada kacang soya. Soya mengandungi pelbagai macam jenis isoflavones. Kandungan tertinggi isoflavones boleh diperolehi daripada kacang soya dan tempe! So makanlah tempe selalu

Di dalam isoflavones, terdapat dua fitokimia iaitu Genistein dan Daidzen.

Genistein banyak dijumpai di dalam tumbuh-tumbuhan seperti kacang soya dan berfungsi untuk menghalang pertumbuhan salur darah baru ke sel kanser. Justeru pertumbuhan sel kanser akan terbantut disebabkan kekurangan nutrisi yang disalurkan ke dalamnya.Daidzen juga boleh didapati di dalam tumbuh-tumbuhan seperti kacang soya dan herba. Ia berfungsi untuk menghalang hormon penggalak atau pertumbuhan kanser dari sampai kepada sel kanser.

6 manfaat kesihatan isoflavones

         1. Mengurangkan gejala menopose

         2. Mengurangkan risiko serangan jantung

Dalam kes ini, isoflavones menghentikan pertumbuhan sel-sel yang menyebabkan penyumbatan arteri. Arteri-arteri ini biasanya membentuk gumpalan-gumpalan darah yang boleh menyebabkan serangan jantung.

Perlindungan terhadap gangguan prostat dengan mencegah pembesaran kelenjar prostat lelaki iaitu melambatkan pertumbuhan kanser prostat dan menyebabkan sel-sel kanser prostat mati

          3. Meningkatkan kesihatan tulang

          4. Mengurangkan risiko kanser

Isoflavones boleh melawan pertumbuhan tumor kerana isoflavones bertindak melawan sel-sel kanser seperti rawatan untuk kanser

          5. Isoflavones adalah antioksida

Kajian menunjukkan isoflavones mempunyai sifat antioksidan setara dengan antioksidan yang terkenal dari Vitamin E. Kekuatan antioksidan isoflavones dapat mengurangkan risiko kanser jangka panjang dengan mencegah kerosakan DNA.
          6. Isoflaven merendahkan tekanan darah 
        
          Ingin bacaan yang lebih lanjut berkaitan Isoflaven dapat merendahkan tekanan darah?? KLIK SINI untuk menambahkan ilmu korang ye. Mana tahu bermanfaat.😍

Artikel berkaitan:

  • http://en.wikipedia.org/wiki/Genistein
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Daidzein
  • http://www.isoflavones.info/

Besar manfaat isoflavens untuk kesihatan. Nak dapatkan manfaat isoflavens setiap hari? Amalkan ESP! Bulan ni kan ada promosi ESP. Best!! Hanya Klik kotak UNGU disebelah kanan anda.


MENGAPA PERLU BELI DARI SAYA?
  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.
NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Sekiranya anda berhampiran bandar Kluang, Batu Pahat atau Mersing boleh COD sekiranya perlu.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?
  • Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

13 October 2017

Tutorial Daftar Ahli Shaklee Online

Tutorial Mendaftar Jadi Ahli Shaklee Secara Online


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Tahniah kerana anda memilih untuk menyertai team bisnes kami iaitu Rich Young Group (RYG). Jadi, di sini Cikgu Lia akan kongsikan langkah mudah untuk mendaftar menjadi ahli Shaklee yang bernaung di bawah RYG.


Langkah 1

Klik laman ini untuk mendaftar.


www.shaklee.com.my/?joinnow=1255688
LANGKAH 1


Langkah 2


Anda akan di bawah ke laman ini. Klik JOIN NOW. 



LANGKAH 2


Langkah 3


Isi maklumat anda seperti:


  • Nama
  • Alamat
  • Negeri
  • Bandar
  • Poskod
  • Nombor Telefon
  • Email

Tick kotak I consent to Shaklee assigning me a sponsor.
Klik Join Now.

LANGKAH 3


Langkah 4

Boleh contact Cikgu Lia. 
Nak mudah WhatsApp je. Klik +601110686030 untuk lengkapkan pendaftaran sebagai ahli Shaklee ATAU direct terus ke kotak UNGU di sebelah kanan anda.

MENGAPA PERLU BELI DARI SAYA?
  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.
NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Sekiranya anda berhampiran bandar Kluang, Batu Pahat atau Mersing boleh COD sekiranya perlu.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?
  • Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia
Osemsuplemen © . Template by MaisarahSidi.com