21 April 2018

7 Testimoni Hangat Herbal Blend Cream

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Ya Allah Ya Mujib. Ya Rahman Ya Rahim. Syukur masih diberi semangat untuk berkongsi pengalaman dalam dunia bisnes vitamin ni. Hari ini cikgu Lia ingin kongsikan tentang Testimoni hebat yang dialami oleh pengguna pengguna Herbal Blend Cream. 

Dalam RYG dan D2dteam testimoni kami adalah yang sahih dan tepat. Matlamat kami menyebarkan kesihatan dan berkongsi rasa gembira dengan apa yang telah kami lalui sebelum dan selepas mengamalkan cara hidup yang sihat dengan vitamin semulajadi ini. Jom lihat 7 Testimoni Hangat Herbal Blend Cream.



TESTIMONI 1

Dengan Herbal Blend Cream eczema anak semakin lama semakin kering dan kulit menggelupas semakin kurang dan hilang. Sebanyak banyak lambakan krim yang ada di pasaran. Ini yang terbaik. 



TESTIMONI 2

Dengan Herbal Blend Cream eczema anak semakin lama semakin kering dan tiada lagi kulit bersisik. Dia sangat suka Omegaguard dan Herbal Blend Cream.


TESTIMONI 3

Dengan Herbal Blend Cream eczema anak dah tak de dan ruam pada punggung anak pun dah ok. Cepat je pulih.


  1. TESTIMONI 4
  • Dengan Herbal Blend Cream ruam pada bayi dah kurang. Beza sangat dulu dan sekarang. 


    TESTIMONI 5

    Dengan Herbal Blend Cream allegic yang naik pada badan gatal gatal sangat. Selepas gatal sapu saja krim tu, gatal gatal tu dah berkurang. Jika gigit nyamuk atau kena minyak panas sapu saja krim tu tiada rasa pedih selepas sapu. 



TESTIMONI 6

Dengan Herbal Blend Cream kudis pada kaki anak yang basah berair sehinggakna nampak isi daging, Alhamdulilllah beransur pulih. Kudis kering dah berkurang. 



TESTIMONI 7

Dengan Herbal Blend Cream mild eczema anak semakin lama semakin ok. 




MENGAPA PERLU BELI DARI SAYA?

  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.
  • Saya juga akan memberikan cadangan vitamin mengikut badget kemampuan anda.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan ID: 1255688
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram KLIK LINK : +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya.
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

Jika anda berminat membuat pembelian vitamin Shaklee secara online menggunakan Kad Kredit/Kad Krebit anda? Boleh klik imej dibawah :


Atau Daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 
Boleh klik imej bawah untuk Daftar Express jadi ahli Shaklee.



PENGHANTARAN

  • Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. 
  • COD sekiranya perlu jika anda berhampiran dengan kawasan saya.


PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Vitamin Shaklee Anda


Nur Amalia Binti Hasan Zaki (CikguLia)
SMS/WhatsApp : +601110686030
Personal FB :Amal Liya
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : @vitamin.cikgu
Email : nuramalia1431@gmail.com


"A Journey Of A 1000 Miles Begins With A 1st Step" ~LaoTzu~

20 April 2018

Kenali 7 Keburukan Alfalfa Complex Jika Anda..

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Kali ni Cikgu Lia akan kongsikan tentang 1 produk dalam Shaklee sememangnya suami sangat suka bila isteri ambil dan consume setiap hari. Korang tahu tak sebenarnya ramai di kalangan masyarakat yang kat luar sana yang dah ambil berat tentang manfaat Alfalfa tau.



Namun, jangan lupa ambil tahu tentang fakta, ciri2 dan jenis Alfalfa yang tak patut diambil dan keadaan bila kita tak patut ambil Alfalfa ni. Ramai yang bertanya setelah membaca artikel bahaya alfalfa dari blog Dr Zubaidi

Setelah Cikgu Lia merujuk pada pakar nutrisi dan pharmacist dalam Shaklee. Ini lah hasil yang  Cikgu Lia perolehi. Harap kita semua dapat manfaat daripadanya

Saya bersetuju dengan artikel yang sangat bagus itu. Artikel yang bagus tetapi ramai yang baca separuh atau ada yang tergesa-gesa membuat andaian tanpa memahami isu yang diutarakan di dalamnya. 

Untuk menyenangkan kita semua maka  Cikgu Lia telah ringkaskan kenyataan dalam artikel tersebut dan cuba menjawab persoalan sebaiknya. Mari kita tengok apa sebenarnya yang kita tidak tahu tentang alfalfa ini?



1. Kenyataan Dr Zubaidi, tidak salah amik supplement cuma wajib pastikan amik dari pengeluar yang dipercayai dan well known.

JAWAPANMemang betul dan shaklee adalah company nutrisi yang sudah lebih 50 tahun bertapak maka tiada ragu sebab ia melabur berbillion dollar sebelum mengeluarkan sesuatu produk untuk penyelidikan. Sebuah company yang sangat diakui sangat teliti dalam mengeluarkan produk yang semulajadi.

2. FDA (badan berkuasa di US) menyatakan penggunaan DAUN ALFALFA mungkin SELAMAT tetapi penggunaan dari BIJI BENIH mungkin TIDAK SELAMAT kerana kemungkinan boleh beri tindak balas autoimmune pada pesakit lupus erythematosus (SLE).

JAWAPAN: alfalfa shaklee dari sumber daun alfalfa. Dan sebagai langkah selamat pihak Shaklee juga ada menyatakan pada botol shaklee bahawa supplemen Alfalfa TIDAK BOLEH DIAMBIL OLEH PESAKIT SLE. Dah nyata dan jelas kat situ, maka tiada keraguan kenapa pula ia tidak boleh diambil oleh orang biasa yang tiada SLE.




3. Pengambilan alfalfa dalam KUANTITI YANG BANYAK DAN BERPANJANGAN tidak selamat pada ibu hamil dan ibu menyusu.


JAWAPAN: memang kita tidak pernah consult suruh bagi makan alfalfa pada ibu hamil tetapi pada ibu menyusu dibolehkan ikut dos. Baca balik artikel tu kata kuantiti besar dan berpanjangan.

4. Pesakit kanser, fibroid tidak digalakkan mengambil alfalfa, tetapi belum dibuktikan dari segi kajian klinikal.

JAWAPAN: Memang kita pun tidak benarkan pesakit-pesakit ini ambil alfalfa walau belum terbukti ada kajian klinikal mengenainya.




5. Makan alfalfa secara berlebihan boleh memudaratkan jadi mudah dapat ruam atau sunburn. 


JAWAPAN: sebab itu ada sukatan kat botol. Maksimum adalah 10 biji sehari. Shaklee dah kaji kenapa hanya max 10. Kalau makan 50 biji sehari memang mudarat kena tanggung sendiri. Maka itulah pentingnya consultation yang betul bukan makan supplement ikut sedap je tanpa mengikut arahan penggunaan. Makan nasi pun kalau berlebihan boleh jadi bam bam kan:)



6. Pesakit yang mengambil ubat-ubatan tertentu diminta untuk  meminta consultation doktor dahulu sebelum mengambil alfalfa.

JAWAPAN: memang betul apa-apa supplement pun jika kita ada mengambil ubatan doktor yang kita sendiri tidak pasti maka silalah rujuk doktor kerana alfalfa adalah herba. Sebenarnya kalau ambil maajun pun kita kena tanya doktor boleh makan sekali atau tak?



7. Pesakit yang mengambil ubat untuk mencairkan darah tidak digalakkan mengambil alfalfa.

JAWAPAN: Kandungan vitamin K dalam alfalfa dapat memekatkan darah maka sesiapa yang mengambil UBAT CAIR DARAH (WARFARIN) memang kita tak benarkan mengambil alfalfa.

Cikgu Lia harap segala persoalan tentang alfalfa terjawab dan semoga tiada keraguan nak ambil alfalfa jika anda tahu apa yang anda ambil kan? Sebab itu pentingnya konsultasi semasa dan selepas pembelian supplement tau dari pengedar sah seperti CIKGU LIA.


Jangan buat belian dengan orang yang tiada ilmu untuk consult anda atau membeli di merata tempat yang tiada sumber untuk anda rujuk. Sebab itu saya sentiasa mementingkan consultation yang betul sebelum dan selepas pembelian dan memastikan konsultasi yang berterusan untuk memastikan keserasian dan apakah corak pengambilan yang bersesuaian mengikut keadaan dan cara hidup customer.  

Cikgu Lia Belanja 2 Testimoni Alfalfa :


Testimoni 1



Testimoni 2





Sebagai kesimpulannya sudah terbukti alfalfa selamat cuma anda perlu pastikan 7 perkara tadi untuk membolehkan anda membuat keputusan bijak dapat menikmati manfaat alfalfa untuk kesihatan kita.


MENGAPA PERLU BELI DARI SAYA?

  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.
  • Saya juga akan memberikan cadangan vitamin mengikut badget kemampuan anda.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan ID: 1255688
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram KLIK LINK : +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya.
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

Jika anda berminat membuat pembelian vitamin Shaklee secara online menggunakan Kad Kredit/Kad Krebit anda? Boleh klik imej dibawah :


Atau Daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 
Boleh klik imej bawah untuk Daftar Express jadi ahli Shaklee.



PENGHANTARAN

  • Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. 
  • COD sekiranya perlu jika anda berhampiran dengan kawasan saya.


PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Vitamin Shaklee Anda


Nur Amalia Binti Hasan Zaki (CikguLia)
SMS/WhatsApp : +601110686030
Personal FB :Amal Liya
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : @vitamin.cikgu
Email : nuramalia1431@gmail.com


"A Journey Of A 1000 Miles Begins With A 1st Step" ~LaoTzu~

19 April 2018

29 Lagi Persoalan Penting Berkaitan ESP

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Masih lagi mood Promo ESP. Beberapa hari yang lepas ada 28 Persoalan Penting Berkaitan ESP. Jadi kali ini Cikgu Lia akan kongsikan lagi tentang ESP. Tambahan 29 Lagi Persoalan tentang ESP. Jom kita lihat sama 


29 Lagi Persoalan Penting Berkaitan ESP



1. Pengambilan Esp dikatakan bantu kenyang lebih lama, tapi kenapa ada yang lepas sejam dua dah lapar?adakah ada kesilapan dlm pengambilan?

Pengambilan ESP adalah 3 sudu besar bersamaan 14g protein (105kcal) proses penyerapan protein setiap individu  erbeza sekitar 5-9g setiap jam.jadi dlm masa 3-4 jam sudah berasa lapar jika individu itu hanya minum ESP semata2x. Dinasihatkan 
makan pada kalori rendah dan ditambah dgn ESP

2. Esp dikatakan bagus untuk pesakit gastrik. Kenapa? Adakah ia disebabkan ESP mempunyai unsur kalsium ?

Ya betul. ESP mengandungi kalsium 500mg bagi setiap hidangan. 

3. Bagaimana soya dikatakan membantu wanita yang menopause?

Wanita menopos adalah disebabkan oleh level hormone estrogen yang turun secara mendadak. Soya yang mengandungi isoflavons (hanya soya yang dibasuh melalui air sahaja) dapat membantu dalam mengawal penurunan hormone ini.

4. ESP expired kerana jarang ambil dan still boleh consume? Adakah ada kesan sampingan?

Disarankan untuk tidak minum selepas expiry date.

5. Esp salah satu produk dicadangkan bg ibu menyusu untuk kurus. Tapi kesannya, selera makan ibu bertambah dan berat badan naik. Bagaimana pengambilan yang betul untuk kurus?

Pengawalan berat badan perlu seimbang dgn kawal makan, senaman dan supplement berkesan. Jika seseorang hanya ingin kurus dgn pengambilan supplement tanpa kawal makan dan senaman; ia akan membantutkan program kurus nya dan menyebabkan berat naik. Perlu minum air banyak jika mengambil ESP agar proses serapan dan pemulihan otot menjadi lebih baik

6. Betulkah kesesuain pengambilan ESP adalah mengikut darah? Adakah mereka yang berdarah B tidak sesuai minum ESP dan menyebabkan kegemukan?

Tidak. Tiada kajian saintifik yang kukuh tidak membuktikan ia boleh menyebabkan kegemukan.



7. Bagaimana esp mengekalkan kesegaran?contoh banyak esp produced on 2014, tapi expired lama sehingga 2016. Ada certain esp bau pun kadang2 lain dah. Kadang kadang customer tanya kenapa bau esp tak sama untuk semua tin?

Kerana pemprosesan yang dibuat adalah dengan menggunakan air untuk dibasuh, jadi ia dapat mengekalkan kesegaran soya tersebut. Rasa yang tidak sama kerana proses penuaian soya adalah berbeza, jadi rasanya berbeza ikut cuaca/iklim penuaian soya pada ketika itu.

8. Betul ke ESP x boleh di minum oleh pesakit cyst disebabkan kandungan SOYA di dalam ESP?

Soya bukan penyebab kepada penyakit cyst, tetapi pesakit cyst hendaklah mendapatkan nasihat doctor sebelum mengambil apa-apa sulpemen.

9. Macam mana pula fungsi ESP untuk naikkan berat dan Untuk turunkan berat..adakah perbezaan cara pengambilan atau macam mana? (Sbb ada y kata nak naik pon amik esp nak turun pon amik esp macam menipu je).

Pengawalan berat badan perlu seimbang dgn kawal makan, senaman dan supplement berkesan. Jika seseorang hanya ingin kurus dgn pengambilan supplement tanpa kawal makan dan senaman; ia akan membantutkan program kurus nya dan menyebabkan berat naik. Perlu minum air banyak jika mengambil ESP agar proses serapan dan pemulihan otot menjadi lebih baik. 

Boleh diambil sebagai meal replacement di waktu pagi , 3 jam selepas breakfast boleh diambil sebelum sarapan dan sebelum makan malam (pengambilan makan malam dan sarapan hendaklah dikawal)

10. Ibu yg (xde eczema) masih BF bayinya akan menyebabkan bayinya itu eczema sekiranya ibu mengambil esp. betul ke?

Tidak. Kecuali jika bayi tersebut mempunyai elergik kepada soya. Tetapi keberangkalian adalah rendah.


11. Adakan ESP mengandungi soy isoflavon yg boleh menyebabkan lebihan hormon lelaki (testosterone) dlm badan wanita?

Tidak. Fungsi isoflavon tidak akan melebihi hormone original yang terdapat dalam badan. Jadi, ia tidak mengganggu tahap keabnormalan hormone.

12. Macam mana pula fungsi ESP untuk naikkan berat dan Untuk turunkan berat..adakah perbezaan cara pengambilan atau macam mana? (Sebab ada yang kata nak naik pun amik esp nak turun pon amik esp macam menipu je)

Pengawalan berat badan perlu seimbang dgn kawal makan, senaman dan supplement berkesan. Jika seseorang hanya ingin kurus dgn pengambilan supplement tanpa kawal makan dan senaman; ia akan membantutkan program kurus nya dan menyebabkan berat naik. Perlu minum air banyak jika mengambil ESP agar proses serapan dan pemulihan otot menjadi lebih baik. 

Boleh diambil sebagai meal replacement di waktu pagi , 3 jam selepas breakfast boleh diambil sebelum sarapan dan sebelum makan malam (pengambilan makan malam dan sarapan hendaklah dikawal)

13.  Ibu yg hamil (xde eczema) ambil ESP semasa kehamilan akan menyebabkan bayinya itu eczema. betul ke?

Pengawalan berat badan perlu seimbang dgn kawal makan, senaman dan supplement berkesan. Jika seseorang hanya ingin kurus dgn pengambilan supplement tanpa kawal makan dan senaman; ia akan membantutkan program kurus nya dan menyebabkan berat naik. Perlu minum air banyak jika mengambil ESP agar proses serapan dan pemulihan otot menjadi lebih baik. 

Boleh diambil sebagai meal replacement di waktu pagi , 3 jam selepas breakfast boleh diambil sebelum sarapan dan sebelum makan malam (pengambilan makan malam dan sarapan hendaklah dikawal)

14. Betul ke ambil ESP berlebihan boleh rosak buah pinggang?

kerosakan buah pinggang bukan disebabakan oleh factor pengambilan soya, tetapi daripada pemakanan yang tinggi pengawet atau ubatan lebihan di dalam badan.

15. Siapa yg memang tak boleh ambil esp? Mereka yang asid urik tinggi boleh consume esp?


Tiada spesifik alasan yang menyatakan soya tidak boleh diambil oleh pesakit tertentu, bagaimanapun, sila dapatkan nasihat doctor untuk pesakit yang menghidap kanser, g6pd, thyroid dan sebagainya.

16. Berapakah sukatan pengambilan ESP sehari bagi ibu hamil, ibu menyusu, yang nak kurus dan yang nak jaga kesihatan?

Saranan 3 sudu besar satu hari disarankan pengambilan 3 sudu minimum sehari. Boleh ambil lebih sehingga 9 sudu 
ikut keperluan badan.

17. Adakah gatal2 badan selepas consume esp sebagai healing crisis? Atau alahan kepada kacang soya? Berapa lama biasanya healing crisis untuk pengguna esp?

Kemungkinan observe untuk 2-3 minggu banyakkan minum air. Sebaiknya buat pemerikasaan untuk lihat tahap elergik pada makanan. Jika tidak, minum air kosng secukupnya setiap hari.

18. Betul ke ambil ESP boleh cerahkan kulit? Berapa lama consume boleh gebus gabas. 

Ada yg dah consume lama, belum cerah2. ESP bukan ubat tapi supplement ia bertindak untuk bina sel.pabila sel sihat, maka 
organ dan sistem turut sihat selain itu untuk vitamin kulit boleh ikhtiar dgn vitamin C, E dan Collagen.

19. Kenapa ada ESP pahit? Belum expired pun?

ESP tidak pahit. sila report jika ada keraguan.

20. Adakah esp boleh menyebabkan loya , muntah , cirit birit dan demam panas?

Bergantung pada individu.tiada masalah setakat ini sejak ESP dikenalkan sejak 1961.


21. Bolehkah esp diambil oleh pesakit yang disyaki denggi?

Boleh tiada masalah. Pada masa yang sama, pesakit denggi hendaklah minum air secukup2nya.

22. Bagaimana esp membantu dalam kesuburan lelaki dan wanita

ESP adalah sumber protein yang sihat. Protein penting dalam penghasilan hormone, secara tidak langsung membantu dalam kesuburan.

23. Pesakit psiorisis perlukah ambil esp dan apa kebaikannya?

Untuk autoimmune, perlu dapatkan nasihat doktor.mengikut pengalaman.propose untuk ACE dan antioksidan produk. ESP boleh diberi juga untuk bantu bina sel badan

24. Kenapa selepas minum esp, ada yang membuatkan orang rasa bloated?

Dikhuatiri kurang makan dan kurang air. Banyak faktor lain yang menyebabkan bloated. Sila makan dengan masa yang betul, 
dan cukupkan pengambilan air kosong.

25. Sekiranya ibu hamil mmg consume esp dr sebelum hamil, tapi morning sickness membuatkan dia loya dan tak lalu minum esp lagi, adakah suggestion cara minum esp yang boleh dikongsikan?

Minum ESP dgn mencampurkan dgn minuman lain seperti jus, milo. 

26. Protein dikatakan penggalak kanser. Bolehkah pesakit kanser minum esp? Cadangan pengambilan? Apakah kesan sampingannya?

Boleh atas nasihat doctor. Jika ada penyakit tertentu, sila dapatkan nasihat doctor sebelum pengambilan suplemen.


27. Jerawat akan tumbuh setiap kali saya makam kacang. Adakah selamat sekiranya saya minum esp ?

Boleh observe healing crisisnya. Shaklee sentiasa selamat.Namun penerimaan setiap individu kesannya berbeza mengikut tahap kesihatan setiap orang.

28. Abang saya ada asthma. Ambik ESP terus trigger asthma. Sama hal dengan lecithin. Sebab dua dua tu based on soy. Perlukan juga penjelasan.

Digalakkan pengambilan produk antioksidan seperti ACE dan vivix serta omega jika mempunyai masalah alahan. Kemungkinan abang puan ada masalah alahan pada makanan tertentu juga, sila buat pemerikasaan kepada doctor dahulu.  

29. Apakah rasa sebenar ESP?

Rasa Esp adalah tidak rasa apa apa. sebab tiada gula tambahan. Amat sesuai bagi pengidap kencing manis, Orang yang nak diet atau ingin turunkan berat badan, ibu ibu menyusu, ibu ibu hamil yang melitus semasa hamil, wanita wanita yang ingin kelihatan cantik tanpa kena cucuk botox. 

Ingin tahu ada 28 lagi persoalan berkaitan ESP. Boleh Klik 28 Persoalan Penting Berkaitan ESP


MENGAPA PERLU BELI DARI SAYA?

  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.
  • Saya juga akan memberikan cadangan vitamin mengikut badget kemampuan anda.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan ID: 1255688
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram KLIK LINK : +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya.
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

Jika anda berminat membuat pembelian vitamin Shaklee secara online menggunakan Kad Kredit/Kad Krebit anda? Boleh klik imej dibawah :


Atau Daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 
Boleh klik imej bawah untuk Daftar Express jadi ahli Shaklee.



PENGHANTARAN

  • Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. 
  • COD sekiranya perlu jika anda berhampiran dengan kawasan saya.


PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Vitamin Shaklee Anda


Nur Amalia Binti Hasan Zaki (CikguLia)
SMS/WhatsApp : +601110686030
Personal FB :Amal Liya
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : @vitamin.cikgu
Email : nuramalia1431@gmail.com


"A Journey Of A 1000 Miles Begins With A 1st Step" ~LaoTzu~

18 April 2018

Youth Moisturiser SPF 50 Sunblock Best

Assalamualaikum dan selamat petang semua. Cikgu Lia doakan yang membaca entry kali ini diberikan kesihatan yang menyeluruh. Ameen. 



Ok kali ini Cikgu Lia akan cerita tentang Youth. Haaaaaa bets sangat bila Youth masuk semasa Mac. Dan akan masuk lagi dalam pasaran Malaysia 1 minggu lagi. Kali ini Cikgu Lia 1 produk yang ada dalam Youth iaitu Youth Moisturiser SPF 50 Sunblock.

Kali ini saya nak share sedikit fakta mengenai sunblock. Korang memang biasa pakai sunblock kan. Jangan cakap orang kat luar , Cikgu Lia sendiri pun pakai. Lagi kerja guru yang ada kalanya outdoor tau. Korang tahu tak matahari boleh jadikan kita tua, berkedut, berjeragat atau berjerawat. Kulit kusam, itu belum masuk sunburn kulit kita jika terdedah dengan matahari. 

Walaupun dah guna macam-macam produk kosmetik tapi kalau tak jaga daripada pendedahan matahari berlebihan, kulit akan jadi kusam dan rosak. Ohhhh tidakkkkk!! Tak nak la nanti suami tegur tak lawa. 

Apa beza Sunblock Dan Sunscreen?

1. Jenis Perlindungan

  • Sunblock mengurangkan kerosakan UVB iaitu lapisan luar kulit yang menyebabkan pigmen dan kekeringan kulit.
  • Sunscreen pula menghadang UVA yang sebabkan kerosakan kulit dalam yang menyebabkan kedutan.

2. Bahan Pelindung

  • Perlindungan sunblock ialah melalui SPF.
  • Sunscreen pula menggunakan bahan penghadang matahari seperti titanium dioxide atau zinc oxide yang berfungsi macam payung.
Gunakan produk perlindungan matahari yang mengandungi kedua-dua sunblock dan suncreen untuk kesan optima perlindungan matahari.

3. Kekuatan SPF

Lebih tinggi SPF tak semestinya lebih bagus malah lebih berisiko iritasi kerana kekuatan bahan di dalamnya.
Menurut Skin Cancer Foundation:
  • SPF 15 menghadang 93% sinaran UVB
  • SPF 30 menghadang 97% sinaran UVB
  • SPF 50 menghadang 98% sinaran UVB
  • SPF 130 menambah kurang 1% UVB berbanding SPF 50.
Setengah orang kata SPF 30 sahaja sudah memadai. Tapi ikut hasil kajian saintis, dengan cuaca panas ekstreme negara kita, terbaik adalah menggunakan SPF 50. Ini sebagaimana disebut oleh saintis Dr Chris Kyrou.

Cara memakai krim pelindung matahari


  • Pakai setengah jam sebelum terdedah pada matahari. Masa diperlukan untuk bahan pelindung itu serap masuk ke dalam kulit.
  • Pakai setiap 2 jam.
  • Bila kena air kebiasaannya pelindung akan tanggal jadi kena sapu balik. Contohnya lepas kita solat.

Anda Harus Ingat 5 Peringatan ini: 

1. Iritasi

Jangan tengok pada harga tapi tengok pada nilai SPF. Lebih tinggi SPF biasanya lebih risiko iritasi. Bahan seperti avobenzone selalu menyebabkan iritasi.
Jadi pilih produk yang selamat seperti YOUTH® Age Defense Mineral Moisturizer SPF 50

2. Warna pakaian

Baju putih beri perlindungan lebih kurang SPF 7. Baju gelap memberi perlindungan lebih kurang SPF 12.
Baju basah kurang perlindungan matahari berbanding baju kering.

3. Tembus.

Sinaran matahari boleh tembus kaca dan juga awan gelap terutamanya sinaran UVA.
Sebab itu walaupun kita hanya duduk di rumah atau dalam bangunan seperti kebanyakan surirumah, tetap digalakkan memakai krim pelindung matahari.

4. Kesihatan

Sinaran matahari penting untuk hasilkan vitamin D yang penting untuk imuniti, kekuatan tulang dan kardiovaskular.
Sinaran matahari juga penting untuk respirasi sel yang menghasilkan tenaga.
Gunakan penghadang matahari pada waktu terik dan bahagian muka sahaja sudah memadai.

5. Kanser kulit.

Secara asasnya, mereka yang mempunyai tona kulit asia yang gelap fitzpatrik 4 ke atas kurang risiko kanser kulit.
Namun penggunaan pencerah terutamanya yang mengandungi bahan kimia toksik boleh meningkatkan risiko kanser kulit.
Jadilah pengguna yang bijak supaya tak termakan dengan gimik. Nak jadi cantik perlu tahu kepentingan menghadang pendedahan matahari berlebihan.
Pilih produk yang memang menjamin bebas daripada kebanyakan bahan kimia berbahaya. Contohnya Shaklee Youth Skincare memang terjamin bebas daripada 1500 bahan kimia yang dipersoalkan.
Ingat, matahari ini juga penting untuk kehidupan. Kita cuma perlu mengimbangi keperluan dan kerosakan disebabkannya.

YOUTH® Age Defense Mineral Moisturizer SPF 50


YOUTH® Age Defense Mineral Moisturizer SPF 50 ni khas untuk pasaran Malaysia tau! Sinar UV Malaysia adalah lebih tinggi dari US dan SPF 50 adalah lebih sesuai. Ini seperti yang dikaji oleh saintis tau.
YOUTH® Age Defense Mineral Moisturizer SPF 50 ini membantu melembabkan kulit serta memberi nutrisi kepada kulit pada waktu siang. Selain itu, moisturizer juga bertindak melindungi kulit bukan sahaja dari sinar UV, malah dari pencemaran persekitaran.
Disamping bertindak sebagai sunblock, krim pelindung kulit Youth juga bertindak sebagai sunscreen dan menggunakan bahan yang selamat seperti zink oksida sebagai salah satu bahannya.
Jadi untuk luaran kita gunalah Youth moisturiser ni, dalaman kita perisai dengan CoQTrol Plus.
Meh Cikgu Lia belanja 6 Testimoni Best pengguna Youth : 


Testimoni 1



Testimoni 2



Testimoni 3



Testimoni 4



Testimoni 5



Testimoni 6

MENGAPA PERLU BELI DARI SAYA?

  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.
  • Saya juga akan memberikan cadangan vitamin mengikut badget kemampuan anda.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.

NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan ID: 1255688
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram KLIK LINK : +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya.
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.

Jika anda berminat membuat pembelian vitamin Shaklee secara online menggunakan Kad Kredit/Kad Krebit anda? Boleh klik imej dibawah :


Atau Daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 
Boleh klik imej bawah untuk Daftar Express jadi ahli Shaklee.



PENGHANTARAN

  • Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. 
  • COD sekiranya perlu jika anda berhampiran dengan kawasan saya.


PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Vitamin Shaklee Anda


Nur Amalia Binti Hasan Zaki (CikguLia)
SMS/WhatsApp : +601110686030
Personal FB :Amal Liya
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : @vitamin.cikgu
Email : nuramalia1431@gmail.com


"A Journey Of A 1000 Miles Begins With A 1st Step" ~LaoTzu~
cikgulia © . Template by MaisarahSidi.com