19 September 2017

Bisnes Tanpa Modal Income Sejuta

Assalamualaikum. Alhamdulillah dapat luangkan masa sedikit utuk update blog. Mohon sangat blog ni mendapat traffic yang hebat dari pengguna google untuk mencari maklumat. InsyaAllah Ameen.

Ok kali ni Cikgu Lia nak kongsi tentang seorang Doktor yang dah resign kerjanya demi anak anak dan keluarga. Dia keluar dari Comfort Zone. Nak bagitahu juga beliau juga lah merangkap kepada Master Cikgu Lia dalam bisness Online Shaklee ni.

Hari hari ada coaching pada team Cikgu Lia. D2DTEAM. Diajar dari saya tak tahu apa-apa dalam bisness. Dan boleh maju dan dapat sale. Kita semua mula dari bawah. Bukan 1 hari bisness kita dah sale juta juta. NO, semuanya adalah proses untuk kita mematangkan diri dalam dunia perniagaan.

LAST OPEN SHARING DARI MASTER CIP
So sekarang dia adalah WAHM yang fokus pada bisness di rumah. Nak tahu maksud WAHM?? KLIK SINI.  Besarkan Team serta ajar orang orang lain yang juga inginkan perubahan dalam hidup. Inginkan kebebasan dari segi Masa. Kebebasan dari segi Harta. Kita patut ikut jejak Beliau dan Follow rapat2. Jom kita ikuti kisah beliau.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DARI SEORANG DOKTOR AKU BERHENTI KERANA ANAK-ANAK.

Pada masyarakat dan keluarga, hebatnya status seorang doktor. Tapi kenapa aku tak bahagia?

Kenapa aku berduka?

Apabila pulang kerja melihat anak-anak sudah tidur.
Ahh harini tak jumpa anak. Esok pagi keluar kerja drg belum bangun.😢

Sampai bila nak macam ni.

Hari tu suami share,'Isabella dah pandai panggil daddy'.

Anakku dah pandai bercakap dan aku bukan orang pertama yang tahu.😢

Hidupku hanya kerja aku. Hidupku demi orang lain?

Siapakah yang utama dalam hidup aku?
Cip tanya hati sedalam-dalamnya.

Cip tahu jawapannya.

Anak-anak aku.
Merekalah harta aku.
Aku tak kisah kalau aku bukan seorang doktor lagi sebab itu tak penting untuk aku.
Asalkan aku bahagia dan anak-anak bahagia.
ANAK ANAK MASTER CIP
Berbulan2 Cip fikir untuk berhenti kerja. Masa tu Cip start buat Shaklee. Tapi income belum banyak lagi.
Untungnya buat bisnes Shaklee ni sebab Cip tak perlu modal. Cip takde duit pun nak buat modal.

Masa tu Cip takde ilmu bisnes pun. Nak promote macam mana?
Nak menjual macam mana?

Cip main redah saja.
Ilmu takde tapi yang ada adalah sesuatu yang LUAR BIASA iaitu SEMANGAT YANG KUAT, rasa tak ingin kalah demi kebahagiaan saya bersama anak-anak.

'Anak-anak mommy, mommy janji mommy akan work so hard supaya mommy takkan tinggal korang lama-lama macam selalu. Maafkan mommy. Bukan mommy sengaja ambil korang jam 11 malam. Mommy bekerja untuk beri yang terbaik untuk anak-anak. Tapi mommy janji yang one day mommy takkan tinggal korang lama macam tu lagi. Promise. Anak-anak adalah kekuatan mommy'.

ZAMAN AS A DOKTOR

Cip ingat lagi setiap malam lepas balik kerja, Cip drive balik dgn Isabella dan sampai rumah jam 12 malam. Anak yang dah tidur Cip dukung naik ke condo tingkat 16. Cip mengandung 32 minggu.

Rasa nak nangis dukung anak 10 kg.

Ya Allah😢
Boleh tak aku berhenti struggle macam ni? Boleh tak aku mati saja. Aku penat sangat.

Boleh tak aku just nak stop masa sekejap.
Aku xmau fikir hutang, kerja dan anak.
Aku just nak duduk dan rehat sekejap sahaja.

Masalah dunia ni, hilangkan dari fikiran aku. Kenapa setiap hari aku rasa aku seperti perenang dilautan tanpa pantai.

Sampai di rumah, selepas anak-anak dah tidur, Cip akan study balik sale harini dan mula tambah ilmu bisnes. Cip akan jadikan setiap hari perlu mencari ilmu bisnes. Jam 2 pagi baru tidur. Esok pagi dah mula drive meredah jem ke klinik.

Penat.
Tapi Cip tak kisah sebab Cip tahu yang bila Cip capai target, Cip akan bebas!!

Cip perlu cari ilmu untuk Cip berjaya.

Itu target saya. I want to be free.
No more rules!!
Kalau anak I sakit, I boleh pilih untuk teman anak.
Kalau I rasa sakit, I boleh pilih untuk tak bekerja.
I just want to be free!!

TAHUN PERTAMA BISNES DAH DAPAT INCOME SEJUTA

I nak terbang tinggi!! I nak bahagiakan orang tersayang. Anak-anak dan mak ayah.

Alhamdulillah, satu hari yang indah, bisnes saya mula capai jualan 6 angka.
Ya Allah segala susah payah aku berbaloi.
Segala air mata ini berbaloi.
Kerana aku sentiasa yakin pada rahmatMu.

Mulai saat itu, saya hanya fokus pada bisnes saya sahaja. Saya nekad untuk bantu lahirkan lebih ramai leader seperti saya.

Saya tahu disuatu sudut di Malaysia ini, pasti ada seperti saya dan saya nak bantu dia.

Semangat Cip berkobar2.
Buat Cip sanggup habiskan masa yang banyak untuk ajar orang dalam bisnes RYG. Tapi Cip tumpu pada team Cip saja.


Berkat usaha dan keikhlasan saya, RYG kembang maju dan laju. Ryg berjaya hasilkan ramai dgn jualan 6 angka. Bisnes ini ubah hidup ramai orang sepertimana ia mengubah hidup saya.

Dalam masa setahun, saya mula menjana jualan lebih sejuta sebulan.

Tanpa rasa takut, saya mula menyertai seminar puluhan ribu ringgit untuk belajar ilmu bisnes.

OFFLINE COACHING AWAL TAHUN 2017
Pulang dari seminar, jualan RYG melonjak lagi!! Saya pergi belajar lagi!!
Sale naik lagi!!

Wow!!

Inilah rahsia kejayaan.
Ilmu ilmu ilmu.

Kini bermula Januari 2017, jualan bisnes saya iaitu RYG dah mencapai lebih 13 juta dalam masa 8 bulan sahaja.

RYG AWESOME
Kini saya bebas.

Saya ada ketenangan dan kebahagiaan.
Saya faham erti kehidupan.
Kemewahan dan kejayaan mengajar saya erti memberi.
Kejayaan saya adala kerana saya ikhlas memberi ilmu pada ahli team saya. Saya coaching mereka SETIAP MALAM selama setahun lebih.

Saya korbankan masa rehat saya asalkan mereka maju.

Saya mahu mereka tidak buat kesilapan yang saya buat dalam bisnes supaya perjalanan mereka lebih laju dari saya.

Saya mahu mereka ada senjata rahsia yang saya cipta supaya kejayaan saya menjadi kejayaan mereka pula.
MASTER CIP BERSAMA SUAMI
 Suami saya tanya,'Tak rindu ke nak jadi doktor?'

Saya senyum dan jawab,'Tak. Jangan suruh I masuk kerja sebab I takmau. I akan menangis kalau KKM suruh masuk balik'.

Semua orang ada impian. Dan ini impian saya.

Kerana rezeki inilah saya dapat memberi kesenangan kepada ibu bapa dan keluarga.

Tapi saya tak berhenti disini. Saya upgradekan mission saya untuk membantu orang lain diluar sana.

Kak Cip nak bantu peniaga online diluar sana supaya berniaga dengan teknik yang betul.

Melalui kelas2 coaching yang kak cip beri, Kak Cip nampak betapa kurangnya ilmu peniaga online.

Kak Cip kasihan.

Kerana takde ilmu inilah anda berniaga lama2 tapi belum mampu beli rumah impian pun.

Anda berniaga tapi bank tak pandang anda langsung.

Anda berniaga tapi tak mampu beri wang pada mak ayah.

Anda berniaga tapi makin miskin dari orang makan gaji.

Jangan buat silap...

Jangan kedekut dgn ilmu.

Anda labur untuk ilmu, bisnes anda naik berpuluh kali ganda dari jumlah pelaburan anda bayar...
EBOOK FOR ONLINE SELLER
Kak Cip dah pernah buat dan Kak Cip tahu.

Tapi kalau kedekut dgn ilmu, bisnes anda akan kekal STATIK selamanya.

Anda rugi masa rugi tenaga...
Kak Cip sangat2 syorkan dan paksa korang beli ebook kak cip PENIAGA ONLINE TOLONG JANGAN BUAT KESILAPAN INI sebab Kak Cip share rahsia senjata bisnes yang Kak Cip amalkan.

Kak Cip nak betulkan cara korang berniaga.

Kak Cip nak korang kaya.

Setakat RM 40 itu apalah sangat dengan ilmu Kak Cip dapat melalui pengalaman Kak Cip membina bisnes sampai jutaan ringgit.

Tips ni mudah tapi belum tentu korang tau.

Siapa yang jangan beli ebook ini...

Jutawan jangan beli...
Buku ini untuk yang belum jadi jutawan saja..


SUMBER : Kelas Open Sharing Part 2 di Telegram. KLIK SINI lagi info ebook Kak Cip.
      ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


MENGAPA PERLU BELI DARI SAYA?
  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.
NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Sekiranya anda berhampiran bandar Kluang, Batu Pahat atau Mersing boleh COD sekiranya perlu.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?
  • Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

18 September 2017

Mengandung Anak Pertama ( Pengalaman Seorang Doktor)

Alhamdulillah. Pejam celik dah nak ujung September. sekejap je masa berlalu. Kali ni Cikgu Lia nak cerita sikit tentang perkongsian seorang Doktor Mengandung bersama ESP. Jom kita layan story dia ok.

DR HAFISAH DAN KELUARGA
----------------------------------------------------------------------------------------------------

KISAH SEORANG DOKTOR MENGANDUNG BERSAMA ESP

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sebab apa, sebab saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sebab kawan saya pm so saya beli saja. Tapi sebab saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nak telan pil.

Mengandung kali pertama, sangat mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sb sakit tulang belakang. Penat sangat rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari Klinik Kesihatan dan neurogain. Hanyir sangat neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya. Bayangkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nak nangis. Memang nangis pun. Tapi rezeki Allah S.W T nak bagi juga. 

Anak kedua masih alahan. Tak suka tangkap gambar sebab asal letak gmbr kat fb, kawan2 doktor sibuk serbu.
Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 malam saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah nangis2 bgtahu suami saya dah tak tahan mcmni. Ada byk bulan lagi.

Saya penat. Setiap malam 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu macam zombie.

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya cakap nanti kena kencing manis ni.
Laa dah nak kalsium tak minum susu macam mana???

Masin mulut dia gula saya tinggi. Terus tersentak.
Saya stop susu!! Minum susu pun cramp juga kaki.

Saya berdoa kepada Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yang nak beri rezeki ini walaupun saya tak bersedia jadi tolong berikan saya kekuatan dan semangat.


Suatu hari saya terdetik untuk cuba ESP. Saya yang anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T orang yang tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.


Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.
Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.


Saya terus bancuh ESP dengan milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki malam2. Saya jadi seorang doktor yang ceria semula. Jam 8 malam pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sangat sebab saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.!!


Subhanallah kenapa tak rasa macam mengandung pun ni?
Rasa macam diri saya yang tak mengandung. Begitu cergas.!!
Staff mula tegur doktor berseri sekarang ni. Tak pucat.

Pesakit mula tegur doktor mengandung nampak berseri. Kulit doktor cantik.
Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.
Hidung,pipi, dagu semua jadi tegang. Memang awet muda. Hahahaha.

Terus mana2 ibu mengandung yang nangis2 depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka smua cakap dah boleh bangun pagi2.

Kenangan mengandung anak kedua memang sangat manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik untuk mengandung.

Saya enjoy mengandung.
Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.
Bila Allah tarik baru kita terasa.
Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jdkan bisnes. Hanya tuk tlg ibu lain dri rasa apa yg saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

SID DR Hasifah,
Happy Shaklee user
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



MENGAPA PERLU BELI DARI SAYA?
  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.
NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Sekiranya anda berhampiran bandar Kluang, Batu Pahat atau Mersing boleh COD sekiranya perlu.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?
  • Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

17 September 2017

Ebook Untuk Peniaga Online

Alhamdulillah. Bulan lepas, Master Cip ada announce akan keluarkan ebook untuk Peniaga Online. Uishh terujanya sangat2. Mana taknya, beliau dah spend puluh ribu untuk bisness RYG. Dan bukukan dalam bentuk eBook untuk teamnya. RYGians memang bertuah.


Dan sekarang Master Cip dah keluarkan eBook kepada all Online Sellers. Bertuah dan beruntung bernaung di bawah RYG. Tak sia sia Cikgu Lia join awal awal lagi. Korang kalau dah lama berniaga tak kiralah secara Offline ataupun Online. ILMU MENTOR SISTEM sangat penting. Sebab apa? Itulah yang akan menjamin bisness kita autopilot 2 Tahun atau 3 tahun akan datang.

EBOOK UNTUK PENIAGA
.....................................................................................................................................................

EBOOK PENIAGA ONLINE, TOLONG JANGAN BUAT KESILAPAN INI!! SUDAHHHH SIAPP!!

Siapakah saya?
Saya adalah pegawai perubatan yang mula berkecimpung dalam bisnes online sejak 2 tahun yang lepas.
Saya bermula dari zero knowledge tentang bisnes namun saya berjaya mengembangkan bisnes dengan sangat cepat.

Anda boleh panggil saya Kak Cip RYG.

Jualan bulanan bisnes saya hampir 2 juta sebulan dan total 13 juta dalam masa 8 bulan berniaga adalah satu pencapaian yang luar biasa kerana saya menggunakan zero cost dalam marketing.

Bisnes saya adalah tanpa modal yang besar dan dalam buku ini saya ingin berkongsi bagaimana anda boleh buat jualan berjuta-juta tanpa menggunakan MODAL BESAR.

ANTARA KANDUNGAN EBOOK

Dalam ebook ini saya berkongsi ilmu yang saya belajar dibawah sifu-sifu bisnes yang hebat yang  saya amalkan dalam bisnes saya sehingga ia melonjak ke tahap ini. Ia adalah kombinasi ilmu dan pengalaman saya sendiri serta SENJATA bisnes yang saya guna selama 2 tahun ini sehingga berjaya mencecah 13 juta ringgit jualan dalam masa hanya 8 bulan.


Pelaburan ilmu yang saya lalui hampir 100 000 ringgit dari pakar-pakar perniagaan Malaysia. Ilmu itu saya uji sehingga saya menjumpai formula yang PALING MUDAH, PALING BERKESAN untuk bisnes online yang bermula dari BAWAH.

Sesungguhnya nilai ebook ini adalah beribu-ribu ringgit kerana ia adalah rahsia jualan jutaan ringgit dalam sebulan. Siapa boleh letakkan harga pada pengalaman berharga seorang usahawan? Siapa boleh letak harga cukai kesilapan dan kebodohan?

Saya berharap, peniaga online yang kecil boleh ELAK LAKUKAN KESILAPAN YANG MELAMBATKAN KEJAYAAN ANDA KE PUNCAK melalui ebook ini.

Siapa yang perlu baca ebook ini??


  • Peniaga online.
  • Mereka yang sedang rasa ingin berhenti berniaga.
  • Mereka yang mati kutu nak iklan apa.
  • Mereka yang iklan tapi tak dapat banyak like dan komen pun.
  • Mereka yang tak tahu kenapa bisnes mereka SENDU.
  • Mereka yang tak tahu nak rujuk siapa dan apa kesalahan mereka.
  • Mereka yang belum capai sejuta sale sebulan.
  • Mereka yang menjadi dropshipper, agen, stockist atau MLM.

Demi rasa ingin berkongsi, saya letakkan pada RM 60 sahaja walaupun ia adalah rahsia bisnes cara saya.
Selamat mengamalkan ilmu juta juta❤

Love,

Kak Cip RYG
........................................................................................................................................................






MENGAPA PERLU BELI DARI SAYA?
  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.
NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Sekiranya anda berhampiran bandar Kluang, Batu Pahat atau Mersing boleh COD sekiranya perlu.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?
  • Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

16 September 2017

Alhambra Duckscarves : Pemenang Bertuah

Assalamualaikum. Alhamdulillah Cikgu Lia diberi peluang untuk update post entry pada hari Sabtu ni. syukur yaRabb. Teruja sangat ni nak bagitahu. 

Master Cip aka Mentor Cikgu Lia dah announce PEMENANG BERTUAH LIMITED EDITION DUCKSCARVES AL-HAMBRA BERNILAI RM 300!!!

CLOSE GROUP RYG


Pemenangnya adalah Nur Fasya! Tahniah.
Beliau berjaya tambah lebih dari 10 ahli dalam group bisnesnya dalam MASA 2 MINGGU SAHAJA!!! Alhamdulillah hebat. Tahniah untuk Fasya berjaya memenangi scarves pilihan ramai,

WINNER BAGI CONTEST BULAN OGOS



Haa korang tahu tak? Memang best sangat bernaung di bawah Team RYG ni. Bukan setakat ilmu diberi percuma. Malah ada Reward Khas untuk sesiapa yang memenuhi syarat yang telah Master Cip tetapkan. 

Doakan masih ada contest lain2 yang Cikgu terpilih untuk memenangi Reward dari Master Cip. Ameen.

Antara contest yang Master Cip dah buat untuk team Cikgu Lia :



CONTEST COPYWRITING

JUALAN VIVIX TWINPACK

REGISTER DOWNLINE PALING RAMAI

COPYWRITING PALING WIN!!

MENGAPA PERLU BELI DARI SAYA?
  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.
NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Sekiranya anda berhampiran bandar Kluang, Batu Pahat atau Mersing boleh COD sekiranya perlu.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?
  • Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia

15 September 2017

Kulit Berseri Tanpa Mekap

Assalamualaikum. Alhamdulillah tidak putus usaha untuk update blog setiap hari. Dengan niat untuk manfaat bakal2 pelanggan Cikgu Lia di luar sana sama untuk cantik, sihat, kurus cara selamat ataupun penyakit penyakit yang mana kita boleh atasi dengan vitamin vitamin yang SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI. InsyaAllah Ameen.

Ok kali ni Cikgu Lia masih mood untuk berkongsi tentang 4 nutrien penting untuk kulit cantik berseri dari dalam. Masih dalam Promosi Hebat September. Kali kita bincang lebih lanjut lagi untuk setiap produk ye.
SET AURA SERI
Pernah tak tertanya-tanya bagaimana sesetengah orang mempunyai kulit yang sihat dan berseri? Sudah tentu mereka memberikan aura positif dan sihat dalm life diorang. Kadang- kadang kerap kali juga, kita tertanya-tanya apakah yang diperlukan untuk mendapatkan kulit yang cantik dan menawan.haaaa, tu diaa..

Muda saja. Meh Cikgu Lia kongsi sikit. Untuk dapatkan kulit yang berseri dari dalam dengan nutrien ini! Seharusnya ialah kita perlu ada :
  • Protein untuk Membina Kulit yang Sihat
  • Perlindungan Antioksida dengan Vitamin C
  • Tingkatkan Keanjalan dengan Kolagen
  • Kekalkan Kelembapan Kulit dengan GLA

Protein untuk Membina Kulit yang Sihat

Badan dihasilkan dari protein dan dengan itu, untuk memiliki kulit yang sihat berseri, pengambilan protein yang mencukupi adalah penting kerana ia:

  • Membekalkan asid amino yang penting, yang tidak dihasilkan oleh tubuh anda untuk fungsi kulit yang optimum.
  • Menyokong pengeluaran sel-sel kulit yang sihat.
  • Terlibat dalam pemulihan serta pembaikan sel dan tisu kulit.
  • Menghasilkan hormon yang sihat dan enzim penting untuk kulit.
  • Menyokong pengeluaran asid amino glutation yang membantu melindungi sel-sel kulit dari kerosakan akibat cahaya matahari.

Perlindungan Antioksida dengan Vitamin C

Vitamin C, yang bertindak sebagai antioksida menggalakkan penghasilan kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan disebabkan oleh radikal bebas. Walaubagaimanapun, badan anda tidak berupaya untuk menghasilkan vitamin C dan pengambilan vitamin C membantu untuk :

  • Mengurangkan kedutan, melegakan kulit yang kering dan kasar.
  • Menggalakkan penghasilan kolagen dan regenerasi kulit.
  • Membantu dalam penyembuhan luka.
  • Mempertahankan kulit daripada radikal bebas.

Tingkatkan Keanjalan dengan Kolagen


Kolagen adalah struktur penting untuk kulit anda. Ia mengekalkan keanjalan kulit anda dan menghalangnya daripada berkedut, berparut dan menjadi kendur. Berita baiknya adalah badan anda boleh menghasilkannya sendiri.

Walau bagaimanapun, apabila usia semakin meningkat, jumlah kolagen yang dihasilkan semakin berkurangan, ianya akan mendedahkan anda kepada risiko kulit berkedut dan kendur. Katakan tidak kepada tanda-tanda penuaan ini dan mulakan pengambilan kolagen sekarang untuk:
  • Kulit yang lebih anjal.
  • Mengurangkan kedutan.
  • Kulit yang lebih lembut, lebih padat.
  • Mengurangkan parut.

Kekalkan Kelembapan Kulit dengan GLA

Kulit yang sihat bergantung pada jumlah asid lemak pada bahagian kulit terutamanya, asid gamma-linolenic (GLA). Asid lemak ini berperanan penting untuk mengekalkan kelembapan kulit dan juga:

  • Mengurangkan gatal dan kulit yang bersisik.
  • Mengekalkan kelembapan kulit.
  • Melawan keradangan.
  • Lindungi kulit anda dari sinaran UV
Kuatkan perlindungan terhadap sinaran UV dengan meningkatkan pengambilan karotenoid harian anda. Karotenoid bermanfaat dalam melindungi sel-sel kulit yang sihat daripada kerosakan sinaran matahari. Ia juga dikenali sebagai ‘Pelindung Matahari Dalaman' anda.
Tingkatkan perlindungan anti-keradangan dari omega-6 (GLA) dengan melengkapinya bersama vitamin C.


MENGAPA PERLU BELI DARI SAYA?
  • Saya Cikgu Lia merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan mementingkan kesihatan anda.
  • Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma sebelum dan selepas pembelian produk.
NAK BELI SET SHAKLEE?

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • Belian online dengan menggunakan kad kredit atau kad kredit anda
  • Belian di cawangan Shaklee terdekat dengan menggunakan (ID: 1255688)
  • Hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6011.1068.6030 (Cikgu Lia) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
  • Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Sekiranya anda berhampiran bandar Kluang, Batu Pahat atau Mersing boleh COD sekiranya perlu.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

KENAPA PERLU PILIH SHAKLEE?
  • Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam.
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Rakan Shaklee Anda

Nur Amalia Binti Hasan Zaki
SMS/WhatsApp : +6011.1068.6030
Personal FB : Nur Amalia
FB Page : Osem Suplemen
Instagram : Nur Amalia
Osemsuplemen © . Template by MaisarahSidi.com